Közélet

Húsvét előtti áhítat

2013-03-26 21:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zenes_ahitat_130326ml_01.jpg

A hideg idő miatt a Kossuth utcai református egyházkerületi székházban tartották meg kedden a zenés áhítatot, amellyel a húsvétra készül Miskolc.

A közelgő húsvétra készülve zenés áhítatot tartottak a Kossuth utcai református templomban, kedden este. Az est fővédnöke Kriza Ákos polgármester. Az áhítaton felcsendült Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című műve, amely nem csupán egy alkotás, hanem aktív, kapcsolatteremtő diszkurzív darab. Eredetileg templomi előadásnak készült, ráadásul sajátos megrendelésre, ugyanis a dél-spanyolországi Cádiz városában van egy barlangtemplom, a Santa Cueva. A művet oda kérték, sőt a zeneszerző pontosan megkapta az esemény leírását, s azt is, hogy a ceremóniában milyen funkcióval kell, hogy rendelkezzen a Krisztus hét szava a keresztfán.

zenes_ahitat_130326ml_23.jpg

A megrendelés egy instrumentális alkotásra szólt, ám a Haydn-hívők ma is a zenekari formát tekintik a legtermészetesebb, tökéletesebb változatnak.

A miskolci előadás során fellépett a Camerata Miskolc, a Cantus Agriensis Kórus, a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus, s közreműködött Eperjesi Erika, Busa Gabriella, Mukk József és Kolozsi Balázs, Gergely Péter Pál vezényletével.K. J.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-08-23 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!