Kultúra

Epica-siker miskolci „erősítéssel” (videóval)

2013-03-25 13:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE epica1.jpg

Elővételben elkelt minden jegy, 50 országból 4500 rajongó volt kíváncsi az Epica együttes 10 éves szülinapi koncertjére, amelyen a kibővített miskolci Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa működött közre Regős Zsolt vezényletével. A március 23-ai Retrospect (Visszapillantás) című előadás tulajdonképpen a 2008-as miskolci klasszikus, operafesztiváli koncertnek az újrajátszása volt az eindhoveni Klokgebouw koncertteremben.

2007-ben indította el különleges koncertsorozatát, az Opera-Rock Show-t, amelynek keretében a rockzenét a klasszikus muzsikával ötvöző együttesek léptek fel szimfonikus zenekarral és kórussal. Az első koncerten a svéd Therion, 2008-ban a holland Epica, 2010-ben pedig a finn Tarja Turunen adott ilyen különleges koncertet.

A Therion „The Miskolc Experience” címmel DVD+2CD-t, az Epica pedig egy dupla CD-t adott ki a koncertjéről, „The Classical Conspiracy, Live in Miskolc, Hungary” címmel. Ez utóbbi a holland zenekar egyik legsikeresebb, legjobban fogyó kiadványa lett. Ezeket a lemezeket a világ minden pontját árusítják. Akárcsak majd azt a DVD-t, amit ősszel adnak ki a mostani, jubileumi koncertről.

A szombati eindhoveni koncert 3 órás volt, és amellett, hogy a közönség élőben is meggyőződhetett a miskolci együttesek kiváló tudásáról, magas minőségű játékáról, az Epica tagjai többször bemondták a szimfonikusok és a kórus nevét – tehát ennyiszer mondták ki Miskolc nevét is.

Képünk a miskolci koncerten készült, a videó az eindhoveni koncertből ad ízelítőt:


minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-18 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!