Kultúra

„Miskolc tehetséges város”

2013-03-03 10:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolcon született, a világot már körbejárta Kamarás Máté. A fiatal magyar színész, musical- és rockénekes eddigi karrierje során is messzi földre elvitte szülővárosa jó hírét, ám ezen túl hivatalosan is összefonódik élete Miskolccal, a közelmúltban a város arca lett.

Kamarás Máté Miskolcon született, járt iskolába, s pályafutását is itt kezdte. A kezdetekre emlékezve az énekes elmondta, ’96 nyarán debütált a Barbárok című musicalben, első munkája pedig a Herman Ottó Gimnázium diákszínpadához köti, ahol a Nyomorultakban mutatta meg tehetségét, ezzel felhívva magára a közönség, a szakma figyelmét.

kamaras_mate_130208ml_10.jpg– Szinte minden évben hazalátogatok egy-egy musicalest vagy saját koncert miatt, de egyébként is szeretek hazatérni Miskolcra, mert itt van egy lelkes és hű közönségem. Ez a szülővárosom, ezért is volt jó hír számomra ez az „összefonódás”, azt gondolom, jó időben talált meg ez a felkérés – mondta Kamarás Máté, aki szerint Miskolc turisztikailag egy kiaknázatlan gyöngyszem.

A város arcát sokkal gyakrabban láthatják majd a miskolciak, mint eddig, hiszen nyáron koncerttel készül, emellett kiállítása lesz a Herman Ottó Múzeumban, júliusban pedig az Aggteleki cseppkőbarlangban ad koncertet, ahová Japánból is érkeznek rajongói.

Művészcsaládból származik, édesanyja énekelt, édesapja festett, s nagyapja elismert író volt. Városunkból indult, és bármerre jár, Miskolc még ma is az otthona.

– Miskolc tehetséges város egy nehéz régióban. Nagyon sokra képes, ám ezért sokat kell harcolnia – vélekedett Kamarás Mát, aki ezentúl hivatalosan is mindent megtesz majd azért, hogy Miskolcot mindenki olyannak láthassa, amilyen valójában: gyöngyszemnek.

Kiss J. | MN
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2017-10-23 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!