Városinfó

Piac: pert nyert és egyeztet a város

2013-02-08 14:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE buzateri_piac_130208ml_21.jpg

Pert nyert Miskolc önkormányzata a Búza téri piacot működtető Ikeron Zrt.-vel szemben. Közben Kriza Ákos egyeztetésre hívta a piaci kereskedők képviselőit, hogy segíteni próbáljon a problémáikon.

Amint arról beszámoltunk, az őstermelői piac miatt a többségi tulajdonos Ikeron perelte a várost, mondván: az őstermelők konkurenciát jelentenek a nagy piacnak és a parkolóhelyek száma is csökkent miattuk. A debreceni ítélőtábla kimondta, hogy bár konkurenciát jelenthet, sem a város, sem a kistermelői piacot működtető cég nem tanúsított tisztességtelen versenymagatartást. A döntéssel szemben legfeljebb a kúriához, a korábbi legfelsőbb bírósághoz fordulhat a pervesztes Ikeron, de az ítélet jogerős.

piacosok_130208ml_2.jpg

Miskolc vezetése azonban mindemellett azon dolgozik, hogy elmozdulás történjen a piac ügyében, ami minden érintett számára jó. Ennek keretében péntek délelőtt Kriza Ákos polgármester megbeszélésre hívta a piaci kereskedők képviselőit, ezt követően Nagyné Latesz Ágnes zöldség-gyümölcskereskedő érdeklődésünkre elmondta, kellemes és jó hangulatú megbeszélésen vannak túl, amelyen elmondták a problémáikat. Ezek között első helyen szerepel, hogy az eredeti ígéret ellenére nincs a piacon fűtés, pedig ők ennek fényében írták alá a tízéves bérleti szerződést, kevés a parkolóhely és egyéb belső problémáik is vannak.

A megbeszélés végkicsengése szerint fejlettebb, esztétikusabb lehet a piac.
Úgy érezték, nincs gazdája a piacnak, noha két tulajdonosa is van, mondja Tóth Árpád húsboltos. Most azonban ígéretet kaptak arra, hogy az általuk jelzett problémákat kivizsgálják, megszüntetik, fokozzák a kintlévőségek behajtását és a régióban reklámozni is fogják a piacot, amit jelentős eredményként könyvelt el.
Már tavaly is egyeztetésre hívta a kereskedőket Kriza Ákos, hogy tájékozódjon arról, mi folyik a piacon, emlékeztetett Dobos Tímea, a városháza szóvivője. Legnagyobb problémaként az merült fel, hogy nyáron nagyon meleg, télen pedig hideg van az épületben, visszaesett a forgalom a nagy áruházak miatt és parkolási kérdések is felmerültek.

buzateri_piac_130208ml_02.jpg

További egyeztetésekre van szükség, hogy a legoptimálisabb megoldások megszülessenek és hosszú távú együttműködés alakuljon ki. Felmerült, hogy a piacon vásárolók kedvezményesen parkolhassanak, ahogy a piac reklámozására is lehetőség nyílhat. Közben a város vezetése az Ikeronnal is tárgyalóasztalhoz ült, és megteszik, amit lehet, a szóvivő azonban hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kisebbségi tulajdonos csupán, ami korlátozza a lehetőségeit.

P. N. – H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!