Sport

Meggyújtották a játékok lángját

2007-06-19 12:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diakolimpia.jpg

Június 18–21-ig Miskolcon zajlik az esztendő legnagyobb diáksport- rendezvénye, a labdajátékok országos diákolimpiai döntője. Az ebben az esztendőben húszéves fennállását ünneplő Magyar Diáksport Szövetség jubileumi rendezvénye hétfőn este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét.

A megyék szerinti bevonulással kezdődött el a legnagyobb diáksport- esemény, a diákolimpiai döntő, amely során június 18-tól 21-ig Miskolcon zajlik a legjobb kosár-, kézi- és röplabdázó, valamint labdarúgó diákolimpikonok versengése. B.-A.-Z. megyét hét csapat képviseli, akik az egykori diákolimpikonok, Rakusz Éva, Veréb Krisztián, valamint Darázs Gábor nyomdokaiba szeretnének lépni, bár a szakemberek szerint most még az első a sportolás és csak másodlagosak az eredmények.
Miskolcot női kosárlabdában és fiú labdarúgásban is a Szabó Lőrinc – Vörösmarty Általános Iskola képviseli és a kosarasok közül Hassan Nisrint érte a megtiszteltetés, hogy elmondhatta mintegy 1500 társa előtt az olimpiai esküt. Majd az egykori diák, majd felnőtt olimpikon, Kuttor Csaba meggyújtotta a játékok lángját.
A kedden kezdődött versenyek során 4 sportág 172 mérkőzését rendezik meg Miskolcon, a diákolimpiai döntőben.

Képgaléria:
Fotók: Dobrik Rezső


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!