Közélet

Öten vezetnék a nyomozó ügyészséget

2013-01-28 10:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ugyeszseg-110628ml1.jpg

A legfőbb ügyész indoklás nélkül visszavonta novemberben a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezetői megbízását. Az ezt követően a tisztségre kiírt pályázat határideje néhány napja lejárt. Információnk szerint öten adták be jelentkezésüket a posztra.

Rövid közleményben jelentették be novemberben, hogy a legfőbb ügyész (indoklás nélkül) visszavonta a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezetőjének a megbízását és átmenetileg, az új pályázat kiírásáig, illetve elbírálásáig a szolgálati szabályzatnak megfelelően a helyettest bízták meg a teendők ellátásával. Mivel indoklás nélkül vonta vissza Polt Péter a megbízást, így házon belül és városszerte különböző találgatások láttak napvilágot, amelyek valóságalapja ellenőrizhetetlen, ezért nem is foglalkozunk velük.

Ami viszont tény: kiírták a vezetői pályázatot, amely beadási határideje január 15-e volt. Információnk szerint öten adták be a jelentkezésüket, valamennyien belsősök, vagyis a megyén belüli szakemberek. A vezetőválasztás menetének első körében helyben véleményezik a pályázatokat, a döntést pedig a legfőbb ügyész hozza meg. Az előírás szerint a pályázatbontást követően 90 nap alatt kell meghozni a döntést, amelynek két eredménye lehet. Az egyik, hogy a jelöltek közül valakit kinevez a legfőbb ügyész, a másik pedig az eredménytelenné nyilvánítás. Utóbbi esetben értelemszerűen nem nevez ki senkit a legfőbb ügyész, a tisztséget pedig továbbra is megbízott vezető tölti be.

Úgy értesültünk, hogy a helyettes – aki a jelenlegi megbízott vezető –  nincs az öt pályázó közt. Amennyiben így van, akkor bizonyos pletykáknak a végét jelentené.

Amennyiben megfelelő személyt találnak a pályázók között, akkor valószínűleg nem várja ki a legfőbb ügyész a szabályozásban biztosított 90 napot, hanem hamarabb kinevezi a Miskolci Nyomozó Ügyészség új vezetőjét.

Cs.L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-19 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!