Városinfó

„A Kocsonyafesztivál a miskolciaké…!”

2013-01-11 13:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonya_sajtaj_kriza_akos_rozsa_edit_130110_ja_7.jpg

- A Kocsonyafesztivál Miskolcé, a miskolciaké, és ez így is fog maradni! – hangsúlyozta Kriza Ákos polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették: az önkormányzat és a fesztivál alapítója, tulajdonosa pénteken szándéknyilatkozatban rögzítették az együttműködést a rendezvény közös szervezéséről, támogatásáról.

„A felek szándéka, hogy a miskolci Kocsonyafesztivált 2013. évben és azt követően közös együttműködésben, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának anyagi közreműködésével és támogatásával rendezzék meg. A közös szervezés érdekében közös tagságú gazdasági társaság kialakítására vagy létrehozására kerül sor úgy, hogy a létrejövő gazdasági társaságban Miskolc többségi tulajdonos lesz, és a fesztivál rendezéséhez szükséges név- és egyéb használati jogokat a jogosult külön megkötött megállapodás alapján a közös társaság részére biztosítja” – áll egyebek mellett a nyilatkozatban, melyben az önkormányzat kifejezi együttműködési szándékát a fesztivál megrendezése kapcsán, „önhibán kívül felgyűlt szállítói tartozások rendezése érdekében” is.

Mint arról a híradások beszámoltak, a fesztivált - gazdasági hátterének megrendülése miatt - a korábbi formában idén már nem lehetett volna megrendezni. Kétségessé vált az eddigi elmaradt beszállítói számlák rendezése is, ami csaknem húszmilliós adósságot jelent.
Kriza Ákos megemlítette azokat a híreszteléseket, amelyek arról szóltak, hogy a fesztivált a jövőben esetleg más városban – például Nyíregyházán, Szegeden – rendezik meg, s kihangsúlyozta: ez a rendezvény Miskolcé, a miskolciaké, és ez így is fog maradni. A város múltjára, értékeire épül, hozzájárulva, hogy ebben az időszakban ezek országos, sőt, nemzetközi visszhangot kapjanak.

kocsonya_sajtaj_kriza_akos_rozsa_edit_130110_ja_6.jpg– Miskolc város vezetése nem dönthetett másként. A fesztivált meg kell menteni a miskolciak számára, akik a legnagyobb károsultjai lettek volna az eseményeknek, ha veszélybe kerül a 2013-as kocsonyafesztivál megrendezése – mondta el a polgármester.
Kriza Ákos arról is szólt, hogy szeretnék még tartalmasabbá, színvonalasabbá tenni a rendezvényeket, még több helyi hagyományt, tradíciót emelve a programokba, s ehhez kapcsolódva a helyszínek közé. Kriza Ákos ezzel kapcsolatban egyebek mellett kiemelte az avasi borkultúrát, és az ehhez kapcsolódó helyszíneket. – A város teljes gazdasági erejével a Kocsonyafesztivál mögé áll, közösen kötjük meg a szerződéseket a partnerekkel, ami számukra is garanciát jelent – hangoztatta Miskolc polgármestere.

Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapítója, főszervezője arról szólt: a több mint tízéves múltra visszatekintő rendezvény jó példája annak, hogy egy magánkezdeményezésből, a város támogatásával, vállalkozók segítségével hogyan születhet valami jó, nagyszerű dolog. A Kocsonyafesztivál mára az ország harmadik legnagyobb fesztiváljává válhatott, az idei rendezvénysorozatra minden eddiginél nagyobb számú jelentkezés van mind pályázókból, mind programajánlatokból. Rózsa Edit kiemelte: a fesztivál nemzetközi rangját idén minden eddiginél jobban megnöveli, hogy Kassa, 2013-ban Európa kulturális kővárosa lesz a díszvendég.

Szepesi S.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-20 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!