Kultúra

Jövőre is várostörténeti vetélkedő!

2012-12-30 11:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE varostorteneti-vetelkedo-120505ml_1.jpg

Jövőre is lesz várostörténeti vetélkedő, melyet ötödször rendez meg a miskolci általános és középiskolások között Fodor Zoltán önkormányzati képviselő a MIKOM Kft.-vel közösen. A játék már január elején elkezdődik egy totósorozat kitöltésével. A fődíj jövőre is utazás lesz, egy többnapos, repülős kirándulás Brüsszelbe.

Címergyűjtés, épület-felismerés, totó és képrejtvény. Többek között ilyen feladatokat kapnak a diákok a várostörténeti vetélkedőben. A cél, hogy minél jobban megismerjék városukat a diákok.

A versenyt ötödször rendezi meg Fodor Zoltán önkormányzati képviselő a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-vel közösen. A versengő diákok olyan érdekességeket is megtudhatnak szülővárosukról, amiket tankönyvekben nem találnak meg, és a tanórákon sem tanítják. A játék már január elején elkezdődik egy totósorozat kitöltésével.

– A korábbi évek hagyományainak megfelelően, tíz héten át 13+1-es totót kell kitölteni a gyerekeknek, ez a Miskolci Naplóban január végén fog megjelenni. A tíz héten át tartó totó végeredményeként hat-hat csapat jut a döntőbe – mondta Fodor Zoltán szervező.

A játékban minden iskolából öt, háromfős csapat vehet részt. A döntő májusban lesz, külön az általános és a középiskolás csapatoknak. A diákokat szakavatott zsűri értékeli jövőre is. A legjobban szereplő diákok tanáraikkal eljuthatnak repülővel Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe.

B. G.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-29 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!