Közélet

Csaknem ezer ajándékcsomag gyűlt össze

2012-12-21 20:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jusson_mindenkinek_ajandek_121221_ja_3.jpg

Jusson mindenkinek ajándék címmel Miskolc polgármesteri hivatala idén is folytatta ajándékozási akcióját, és összefogásra kérte a miskolciakat azokért, akiknek segítség nélkül nem jutna ajándék a fa alá. Közel ezer ajándékcsomag gyűlt össze az akció során, a Miskolci Családsegítő Központ képviselője péntek este vette át az ajándékokat Kriza Ákos polgármestertől, majd az Egressy-Erkel Ifjúsági Kórus előadásával folytatódott a Szalon-Czukor jótékonysági koncertsorozat.

A Jusson mindenkinek ajándék címet viselő akcióban a Szent István téren felállított Mézeskalács Ajándékházban gyűjtötték az ajándékokat, december 3-tól csaknem ezer ajándékcsomag gyűlt össze. A csomagokat három szervezet kapta: a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete, a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete és a Miskolci Családsegítő Központ.

jusson_mindenkinek_ajandek_121221_ja_8.jpg

– Megdöbbentő volt látni, hogy mennyi adomány gyűlt össze az elmúlt napokban, közel ezer ajándékcsomagot hoztak a miskolciak – mondta el Kriza Ákos polgármester. – Nagy öröm, hogy Miskolcon ilyen nagy az adományozási kedv, mely a szociálisan rászorulók számának növekedésével még inkább emelkedik.

Miskolc polgármestere megköszönte a segítő szervezetek munkáját, majd hozzátette, a városháza nagy örömmel társult a gyűjtéshez. Miután áldott, békés karácsonyt kívánt mindenkinek, Kriza Ákos egy ajándékcsomag átadásával jelképesen átnyújtotta az adományt Földessy Juditnak, a Miskolci Családsegítő Központ igazgatójának.– Karácsonykor mindenkinek jobban esik adni. Már megkezdtük az ajándékok szétosztását, kisgyermekes és sokgyermekes családoknak. Nagy könnyebbséget jelent az osztásnál, hogy kérésünkre, a felajánlók ráírták a dobozokra, mely korosztály számára található ajándék a csomagokban – fűzte hozzá a családsegítő központ igazgatója.

Az adventi időszak három péntek estéjén jótékonysági koncertekkel is várták az érdeklődőket a Miskolci Városháza dísztermébe. A Szalon-czukor jótékonysági koncertekre a belépés ingyenes volt, de adományokat lehetett felajánlani.

jusson_mindenkinek_ajandek_121221_ja_5.jpg

Első alkalommal december 7-én, A karácsony hangjai címmel klasszikus és népszerű karácsonyi dallamok csendültek fel Forgács Péter és a Kontraszt Duó (Zsekov Éva Mónika és Bekes Anna hegedűművészek) előadásában, zongorán Tóth Nikoletta működött közre. Az itt összegyűlt adományokat a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete kapta.

December 14-én a Latin Strings együttes koncertje volt a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete javára, a december 21-i este pedig a Miskolci Családsegítő Központé volt. Az ingyenes jótékonysági koncertsorozat utolsó, „Karácsonyi fények” című előadásában a miskolci Egressy-Erkel Ifjúsági Kórus működött közre.

Kujan I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!