Sport

Közgyűlés, értékelés, jutalmazás Miskolcon

2012-12-12 20:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE megyei-sportszovetseg_121212ml_7_1.jpg

Ünnepi közgyűlést és évzáró értékelést tartott szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete. Az eseményt Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai Szakszolgálati Közművelődési és Sportintézet előadótermében rendezték meg.

A megjelenteket Szaniszló Sándor alelnök köszöntötte. Külön is üdvözölte azokat, akik szövetségi vezetőként első alkalommal vettek részt az ünnepi közgyűlésen: Makár Richárdot, a Természetjáró Szövetség elnökét, Kiss Attilát, az Úszó Szövetség elnökét.

– Már hagyomány, hogy decemberben a versenyszezon bejezését követően megállunk egy percre – mondta köszöntőjében az alelnök. – Felidézni az elmúlt hónapok sporteseményeit, a szervezési, pályázatírási gondjainkat és sok apró mozzanatot, amelyek színesítették sportszervezési tevékenységünket. A sportszakmai és pénzügyi háttér biztosított. Ez a közgyűlés nem hivatott számadásra, azt majd megteszi az Elnökség májusban, de egy-két mozzanatot idézzünk fel. A nehézségek ellenére ebben az évben is sok nagy esemény házigazdája volt megyénk, amelyben a szövetségeink vagy főszervezőként, vagy társszervezőként kivették részüket – tette hozzá.

megyei-sportszovetseg_121212ml_5.jpg

Majd felhívta a figyelmet néhány olyan rangos viadal, mint az Avas kupa nemzetközi kézilabda torna, Floorball diákolimpia I., II., III., IV., V., VI. korcsoport országos döntő, vagy a 27. Borossi László teremlabdarúgó emléktorna selejtezőkre és döntőre.

A felsorolásban helyet kapott ezeken túl többek között a Kerekes János női és Menyhért László férfi kézilabda tornaselejtező és döntő, a 16. Víz Világnapja nemzetközi úszóverseny, a 14. Népek Tavasza természetjáró fesztivál teljesítménytúra és a Borsod kupa tájkerékpáros verseny.

Szaniszló Sándor elmondta, hogy egy évvel korábban megújult a szervezet honlapja, amelyen napi eseménynaptár, és galéria színesíti a kínálatot. Ezután az alelnök arról beszélt, a Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnökségi tagjai körében többször megfogalmazódott annak fontossága, hogy a tagszövetségekben hosszú évek óta dolgozó sportvezetők munkáját saját körben kell elsősorban megbecsülni és megköszönni. Ez alapján ebben az évben hárman részesültek elismerésben.

megyei-sportszovetseg_121212ml_4.jpg

A Megye kiváló sportvezetője díjat kapta Zsigmond Tibor, a Megyei Tájékozódási Futó Szövetség elnöke, Hölcz Péter, Megyei Úszó Szövetség főtitkára, Angyal István, a Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagjának. Ugyancsak három sportvezető részesült elismerésben koruk alapján. Köszöntötték a 90 esztendős Ablonczy Bertalant, a 80 éves Bacsa Tibort, valamint a 75 éves Hózlinger Ferencet.

D. L.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-12-12 23:10

    hatodikavan

    Az a képviselő, aki igent mond a Roma Kulturális Központra, az utána nézzen a választói szemébe!

Miskolc TV mai műsora

2022-01-27 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!