Kultúra

Az utolsó beszélgetés Kulcsár Imrével

2012-11-30 16:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kulcsar_imre_110308_ja_8.jpg

A Miskolci Kalendárium éves kiadványból sosem hiányozhat a Miskolci Nemzeti Színház. Ezúttal a társulat közös emlékeit idézzük fel, melynek központi alakja a napokban elhunyt Kulcsár Imre, a teátrum örökös tagja.

Kulcsár Imre 1951-ben, táncosként, diákként érkezett a Miskolci Nemzeti Színházhoz, s mindössze hat évet töltött más városokban, de a sors hazahozta.

– Akik most jöttek kedvesek, udvariasak, szerények és tehetségesek. A rendezők is kellemes emberek. Kellemes meglepetés volt, a társulat megnyugodott, jó hangulatú lett. Kiss Csabát 20 évvel ezelőtt ismertem meg, amikor itt dolgozott. Sajnáltam, mikor elment. A Kaméliás hölgyet próbáltuk, az akkori rendezőhölgy megsértődött a darab közben és kiment. Csaba éppen ott volt, és rendezgetni kezdett: az előadás legjobb jelenete volt az. Mikor megérkezett a színház élére az évad elején, emlékeztettem erre az élményre. Szinte ugyanott folytatódik a kapcsolatunk, ahol egykor abbamaradt – hangsúlyozta Kulcsár Imre.

Kulcsár Imre 1959-ben, egy füzetben elkezdte lejegyezni szerepeit. Ha kíváncsi, hány szerepet őriz a füzet, s mit gondolt a színházról, a színészetről Kulcsár Imre. Esetleg arra, Ullmann Mónika, vagy éppen Gáspár Tibor hogyan érzi magát a miskolci társulatban, akkor december második hetétől keresse a Miskolci Kalendáriumot az újságárusoknál!

minap.hu
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!