Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Elkészült az adventi koszorú, épül a karácsonyi vásár

2012-11-28 15:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE adventi-koszoru-diszites_121128ml_05.jpg

Elkészült Miskolc adventi koszorúja a Szent István téren szerdán, a téli, karácsony előtti készülődés idejére a Városgazda munkatársai a hagyományoknak megfelelően a virágórát változtatták át. Az ünnepi készülődés csütörtökön a karácsonyi vásár megnyitásával folytatódik, vasárnap pedig meggyújtják az első gyertyát.

Minden évben hagyomány, hogy elkészítik a város adventi koszorúját. Kedden a fenyőágak kerültek fel az idei miskolci adventi koszorúra, szerdán pedig tovább díszítették azt, és beállították a gyertyákat is. Hat mázsa jegenye- és lucfenyőlomb került egy speciális hálós vázra korábban, majd a fenyőágakon 1 rózsaszín és 3 darab bordó gyertyát helyeztek el, melyek 25x60 cm nagyságúak. Fényfüzér és új díszek teszik még látványosabbá a város adventi koszorúját. Az elkészült koszorú belső átmérője 6, külső átmérője pedig 9 méter.

adventi-koszoru-diszites_121128ml_10.jpg

Idén is várnak mindenkit Advent négy vasárnapján, 16 órától a közös gyertyagyújtásra. A felállított Mézeskalács házban pedig minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtenek a rászoruló miskolci családoknak.

A Szent István téri örökzöldeket a város óvodásai saját készítésű díszekkel öltöztették fel hétfőn. Harmincegy miskolci óvodából csaknem 250 gyermek vett részt a fák díszítésében. Minden óvoda örökbe is fogadott egy fát.

bazarsor-epites_121128ml_09.jpg

Az ünnepi készülődés november 29-én, csütörtökön a karácsonyi vásár megnyitásával folytatódik, vasárnap pedig meggyújtják az első gyertyát Miskolc óriás adventi koszorúján, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a virágóra helyén alakítanak ki. A vásár december 23-ig tart, a Széchenyi utcán, a Centrum és a Villanyrendőr közötti szakaszon.

bazarsor-epites_121128ml_06.jpg

Több mint 30 különböző ajándék- és édességárus, valamint mesterség-bemutatókat is tartó kézműves várja az érdeklődőket advent minden napján. A Centrum előtt „Téli gasztrosziget” működik forró italokkal, pálinkával és a különleges Miskolczi kolbásszal.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!