Közélet

Helyi díj, helyi szervezettől, helyi munkáltatóknak

2012-11-28 14:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szimbiozis_munkaltato_dij_121128_ja_19.jpg

A Miskolci Galériában adták át szerdán az Év esélyteremtő munkahelye díjat, amelyet azoknak a munkáltatónak ítélnek oda évről évre, akik esélyt adnak a csökkent munkaképességűeknek, ezzel is segítve a társadalomba való beilleszkedésüket.

A Szimbiózis Alapítvány idén is átadta a legjobbnak ítélt kis-, közép és nagyvállalatnak az Év esélyteremtő munkahelye díjat. A Miskolci Galéria Rákóczi-házában megrendezett díjátadón Társy József, a megyei kormányhivatal kabinetfőnöke a munkáltatók és munkavállalók kapcsolatáról, a gazdasági állapotokról szólt a vendégekhez, majd Kiss Gábor alpolgármester mondott beszédet. Mint azt az alpolgármester kiemelte, a társadalom, s azon belül egy város feladata, hogy lehetőséget biztosítson mindenki számára a teljes élethez. Hangsúlyozta, számos kezdeményezés és siker van Miskolcon, ami segíti a fogyatékkal élők mindennapjait, ám a legfontosabb mégis az, hogy lehetőséget kapjanak a munkavállalásra.

– A csökkent munkaképességűek számára is fontos, hogy hasznos munkát tudjanak végezni, hogy a saját lábukon is meg tudjanak állni. Ehhez kell biztosítanunk a lehetőségeket. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a munkanélküliség nagy gondot okoz, főként ebben a régióban, de fontos és példamutató, hogy vannak kis-, közép és nagyvállalatok, akik felvállaltan foglalkoztatnak hátrányos helyzetűeket – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy ugyan a számok azt mutatják, van még hova fejlődni Miskolcon ebben a tekintetben, ehhez szemléletváltásra van szükség, amelyhez a díjazott vállalatok mutatnak példát.

szimbiozis_munkaltato_dij_121128_ja_2.jpg

A Szimbiózis Alapítvány 2003 óta működteti azt a rendszert, amely a sérült embereknek segít az elhelyezkedésben. Jakubinyi László, az alapítvány ügyvezető elnöke kiemelte, az országban értékelik a cégek társadalmi felelősségvállalását, a helyi vállalkozásokat azonban kevésbé, így a díjnak fontos üzenete van.

– Gondolkozzunk globálisan, cselekedjünk lokálisan. Ez egy helyi díj, helyi vállalkozásoknak, egy helyi szervezettől. A díj három részből áll. Egy emléklapból, egy emlékplakettből, amelyet Varga Éva helyi művész készített, s egy vándordíjból – tette hozzá.
Az elismerést három kategóriában ítélik oda minden évben. Mint azt a Szimbiózis Alapítvány ügyvezető elnöke elmondta, nem lehet pályázni a díjra, hiszen maguk a sérült foglalkoztatottak „döntenek”, az alapítvány ugyanis a munkába állást követően sem engedi el a csökkent munkaképességű munkavállalók kezét. A díj odaítélése előtt például az ő véleményüket kérik ki az adott foglalkoztatóról, s ez alapján döntenek.

szimbiozis_munkaltato_dij_121128_ja_3.jpg

Az idei Év esélyteremtő munkahelye díjat kisvállalkozás kategóriában az Intern Kft. kapta. Molnár Katalin, a kft. képviseletében Kiss Gábortól és Társy Józseftől vette át az elismerést. Mint mondta, az 1994-ben alapított családi vállalkozás ma már 50-60 főt foglalkoztat, de a családi szellem ma is a cég alapfilozófiája – a kisvállalkozás 2003 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket.

szimbiozis_munkaltato_dij_121128_ja_12.jpg

Középvállalkozások közül az Év esélyteremtő munkahelye a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. lett. Beke Tibor szolgáltatási igazgató a díj átvételekor elmondta, leginkább azért érzik megtiszteltetésnek az elismerést, mert azt a sérült munkavállalók véleménye alapján ítélték oda.

szimbiozis_munkaltato_dij_121128_ja_17.jpg

A nagyvállalkozás kategóriában az idei győztes a Media Markt Magyarország Miskolc Kft. lett.

Kiss J.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!