Városinfó

Készül a város adventi koszorúja

2012-11-27 11:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE adventi-koszoru_121127ml_6.jpg

Hétfőn a miskolci óvodások díszítették fel a Szent István tér fenyőfáit, kedden délelőtt pedig elkezdődött a Városház téri virágóra átváltozása is. A hagyományos adventi készülődés Miskolcon is megkezdődött, szerdán várhatóan elkészül Miskolc adventi koszorúja a Szent István téren.

Minden évben hagyomány, hogy elkészítik a város adventi koszorúját. A téli, karácsony előtti készülődés idejére a Városgazda munkatársai a virágórát változtatják át. Kedden a fenyőágak kerültek fel az idei miskolci adventi koszorúra, szerdán pedig tovább díszítik azt.

adventi-koszoru_121127ml_2.jpg

A koszorúra alapját képező hálóra kedden délelőtt tették fel a fenyőlombokat, amelyhez hat mázsa jegenye- és lucfenyőlombot használtak fel, a szerdai napon pedig helyére kerül a három bordó és egy rózsaszín gyertya, amelyek egyenként 25x60 centiméter nagyságúak. A szerda délutánra teljesen elkészülő adventi koszorú belső átmérője 6, külső átmérője pedig 9 méter.

A város adventi koszorújánál minden évben összegyűlnek a miskolciak, hogy a karácsonyt megelőző vasárnapokon együtt gyújtsák meg az adventi gyertyákat, s a legfontosabb értékekről együtt gondolkozzanak.

Hétvégén, december 2-án, délután négy órakor, az első adventi gyertyát Zsiga Marcell alpolgármester gyújtja majd meg. A várakozás első szál gyertyájának üzenete a segítségnyújtás. Az alpolgármester vasárnap az adományozásról, a segítségnyújtásról osztja meg majd ünnepi gondolatait – ezzel megkezdődik az adventi időszak Miskolcon.

Karácsonyig minden vasárnap, délután négy órakor várják majd közös ünneplésre a miskolciakat a Szent István térre. A második gyertya üzenete az ajándékozás. Sebestyén László országgyűlési képviselő ünnepi beszéde is az ajándékozás szépségéről szól majd, ami után az országgyűlési képviselő meggyújtja a második gyertyát.

adventi-koszoru_121127ml_3.jpg

A harmadik adventi hétvégén Csöbör Katalin országgyűlési képviselő szól majd a szeretet ünnepére készülőkhöz, aki, mielőtt meggyújtja a harmadik gyertyát, a család jelentőségéről szól majd, hiszen a harmadik gyertya üzenete a család.

December 23-án ér véget az adventi időszak, ekkor lobban majd lángra a negyedik gyertya is a Szent István téri adventi koszorún. A karácsonyt megelőző, utolsó vasárnapon Kriza Ákos polgármester osztja meg ünnepi gondolatait a szeretet erejéről, hiszen az ünnepek előtti, utolsó gyertya a szeretet üzenetét hordozza.

K. J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!