Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Folyamatosan gyűjtik a köztereken a lehullott falevelet

2012-11-06 16:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avarszedes_121006_fa_8.jpg

A napi takarítás részeként, már most is folyamatosan gyűjtik a lehullott falevelet Miskolcon a belvárosban, és a kiemelt közterületeken. A lakótelepeken és a külső városrészekben az első nagyobb fagy után kezdődik a levelek összegyűjtése, előreláthatólag a jövő héten – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Ősszel sok helyszínen okoz gondokat a lehullott avar, amely az esővel, nedvességgel összekeveredve balesetveszélyes helyzeteket is előidézhet. Mint megtudtuk, a Városgazda Kft.-nél jelenleg 90 dolgozó foglalkozik a város tisztaságának biztosításával, a zöldterületek gondozásával. Emellett mintegy 400 közfoglalkoztatott segíti még folyamatosan a takarítási körzetek és parkgondozó csoportok munkáját. A napi takarítás részeként, most is folyamatosan gyűjtik a lehullott falevelet a belvárosban, és a kiemelt közterületeken. A lakótelepeken és a külső városrészekben az első nagyobb fagy után kezdődik a levelek összegyűjtése, amikor az intenzív lombhullás várható.

avarszedes_121006_fa_2.jpg

Pásztor Imre hangsúlyozta, nagyon fontos, és kiemelkedő sikere az önkormányzatnak, hogy Miskolcon – az országban egyedülálló módon – a kistérségi társulás mint közfoglalkoztató is jelen van. A csaknem egymilliárd forint költségvetésű programban közel 1400 munkavállaló kapott munkát, ebből Miskolcon 660-an dolgoznak. Az ő munkájuk nyomán tisztultak meg többek között a patakmedrek – a Pereces, Hejő, Lyukó és Szinva patakok árvízveszélyes szakaszai, Szirmán a Vezér árok – valamint a történelmi Avas eltömődött vízfolyásai. Illegális hulladéklerakókat is felszámoltak, ötvenen kátyúztak, ugyancsak ötvenen pedig mezőgazdasági földutakat tettek rendbe. - Ötven közfoglalkoztatott összesen ezeregyszáz fát, bokrot gallyazott le - ezzel együtt végzik naponta, a Városgazda Kft. irányításával a város takarítását, többek között az ősszel esedékes avargyűjtést is – nyilatkozta Pásztor Imre.   Sz. S.Fotó: Fésüs Á.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!