Közélet

Problémák nélkül beindult a fűtés

2012-10-10 16:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Mint arról hírt adtunk, hétfő éjszaka a MIHŐ Kft. beindította a fűtést a miskolci panellakásokban, mivel a hét elején az átlaghőmérséklet három napon át nem haladta meg a 12 fokot. Csak azokban a házakban nem kezdték el a szolgáltatást, ahol a panel- vagy öko-programos felújítások miatt ez nem volt lehetséges – ez mintegy ötszáz lakást érint. A külső hőmérséklet miatt és azért, hogy a távhő-számlák ne emelkedjenek meg hirtelen, a MIHŐ most is szakaszosan indította el a fűtést.

A panel- vagy öko-programos felújítások miatt, csaknem ötszáz lakásban nem lehetnek egyelőre melegek a radiátorok. A Vörösmarty mellett az Árpád és a Bertalan utcák felújítás alatt álló társasházaiban a közös képviselet és a kivitelező azon dolgoznak, hogy legkésőbb jövő héten itt is elindulhasson a fűtés.

Pásztor Imre
, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: tudomásuk szerint nem jelentkeztek műszaki problémák, a fűtés beindítása zökkenőmentesen történt - nagyon sokan dolgoztak ennek érdekében. Az esetleges hibák előzetes kiszűrése érdekében, javasolták a próba-fűtést a lakóközösségek részére, sajnos, kevesen éltek ezzel a lehetőséggel.

A hőszolgáltató tájékoztatása szerint, a meghirdetett időponton belül, a városrészben teljes körűen helyreállt a melegvíz-szolgáltatás, amit még szombaton éjjel állítottak le, amikor elkezdték a geotermikus vezeték rácsatlakoztatását a MIHŐ rendszerére. A munkát azért a  hétvégén végezték, hogy még a fűtési szezon megkezdése előtt befejezhessék, és novemberben, amikor kezdődik az új rendszer tesztelése, már ne kelljen leállítani a fűtést. A tervek szerint hamarosan a Mályiban kitermelt forró vizet is használják majd az avasi lakások fűtésére.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!