Városinfó

Díszvendégként mutatkozik be Miskolc a Főszezonon

2012-09-29 18:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fo_szezon.jpg

Miskolc és Kassa díszvendégként mutatkozik be az idei Főszezon turisztikai-gasztronómiai kiállításon és vásáron, Budapesten. A kétnapos rendezvény a szombati hivatalos megnyitóval vette kezdetét, amelyen részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kassa főpolgármesterének képviseletében Pavol Mutafov is. Mindketten a bemutatkozás jelentőségét és a két város közötti együttműködés hasznosságát hangsúlyozták.

Kriza Ákos elmondta: Miskolc életében határozottan nagy jelentősége van annak, hogy díszvendégként lehetőséget kapott a bemutatkozásra a fővárosban is. Hozzátette, a nagy lendülettel megkezdett munkának a gyümölcse kezd beérni, hiszen Miskolc új logóját és arculatát nemrégiben bemutatták a nagyközönségnek is.

fo_szezon1.jpg

- Az alapok letétele után folytathatjuk Miskolc, mint márka emelését, fejlesztését. A város turisztikai célpont volt, és jelenleg is az, de azon dolgozunk, hogy ez még inkább így legyen. Kevés olyan magyar város van véleményem szerint, amely annyi lehetőséget tud felmutatni, mint Miskolc – hangsúlyozta a polgármester.
A turisztikai és gasztronómiai kiállítás és vásár hivatalos megnyitóján is beszélt Kriza Ákos Miskolc új logójáról és az új arculatról, melyek - mint mondta - mintegy kétéves munka eredményei. Annak a véleményének adott hangot, hogy ”a város pezsgő, fesztiválokkal teli kultúrváros ma már, ahol jó élni, és ahová jó eljönni”. Mint sorolta, Lillafüred, a diósgyőri focicsapat, vagy a Barlangfürdő mind-mind Miskolchoz köthető.

- Magas színvonalú kulturális és gasztronómiai programjaink vannak, köztük érdemes szólni a Sörfesztiválról, amely óriási sikert aratott, több mint 70 ezer ember vett részt rajta. De hogy csak a legutóbbi sikert említsük, a CineFest Filmfesztivál Közép-Európa legnagyobb filmfesztiváljává vált – mondta a polgármester.

fo_szezon2.jpg

Ezt követően Kriza Ákos rátért a Kassához fűződő együttműködésre. Mint mondta, hogy értékeinket még jobban ki tudjuk emelni, a város csatlakozott a Kassa - Európa kulturális fővárosa 2013. rendezvényeihez. Annak a reményének adott hangot, hogy mindkét város profitálni fog ebből, egyúttal örömét fejezte ki, hogy Kassa is jelen van a turisztikai rendezvényen.

Pavol Mutafov Kass főpolgármesterének képviseletében szintén örömét fejezte ki, hogy Budapesten is bemutatkozhatnak nagyobb közönség előtt, Miskolccal közösen. Hozzátette, Kassa olyan programjaiból hozott ízelítőt, mint a Fehér éjszakák – a kortárs művészek legnagyobb szlovákiai rendezvénye, melyre várják a miskolciak mellett más magyar városok érdeklődő lakosait is.
- Magától értetődő az együttműködésünk Miskolccal, hiszen mind földrajzilag, mind kulturálisan kapcsolódik egymáshoz a két város. El kell mondjam, legaktívabb testvérvárosunk Miskolc, és úgy gondolom, hogy az erőfeszítéseink kamatozni fognak – tette hozzá.

fo_szezon3.jpg

Kákóczki András, a polgármesteri hivatal Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztályának vezetője a Budai várban elmondta, „minden jóval érkezett meg Miskolc a Főszezonra”, így mind kulturális, mind turisztikai és gasztronómiai programokkal készültek, de a város értékeit bemutató standok is az érdeklődők rendelkezésére állnak a fővárosban. A Budai várban felállított színpadon többek között fellépett a Szinvavölgyi Néptáncműhely, a Miskolci Majorett Együttes és a Ködmön TSE is, csakúgy, mint a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület.

- Miskolc fontosnak tartja, hogy itt, Budapesten is meg tudjon jelenni, testvérvárosával, Kassával közösen. Jó, hogy itt lehetünk – emelte ki Kákóczki András.
Hozzátette, kitűnő alkalom arra is a turisztikai és gasztronómiai rendezvény, hogy bemutassák Miskolc új logóját és a főbrandet, „megmutathatják a város színes, derűs és vidám arcát”, azt, hogy fiataltól az idősebb generáció tagjaiig „mindenkinek tudunk szórakozási, kikapcsolódási lehetőségekkel szolgálni” – tette hozzá.

fo_szezon4.jpg

- Országos bemutatóját tartjuk a megújult Miskolc-logónak és az új arculatnak itt, a Budai várban, ahol rengeteg ember előtt tudjuk megmutatni magunkat – tette hozzá Kákóczki András, utalva arra, hogy nagyon sok külföldi is megfordul a Főszezonon és a várban, a turisztikai szezon végén is.

A standokat már a kezdéskor rengetegen látogatták, ez délután csak tovább fokozódott. A Miskolcról szóló kiadványok gyorsan fogytak, többször angol és német szót is lehetett hallani, de gyakori látvány volt a stand mellett a japán és a skandináv turista is – természetesen a magyar mellett. Köztük volt Dömötör Tibor is, aki elmondta: Budapesten lakik, de már többször volt szerencséje Miskolchoz, amit kedves, hangulatos városnak ismert meg. Sorolni is kezdte a város számára legkedvesebb részeit: elmondása szerint rengeteget sétált a Szinva-teraszon és a belvárosban, járt a Barlangfürdőben, és Lillafüred is nagyon tetszett neki.

- Remélem, hamarosan újra meglátogathatom a várost. Most több tájékoztatót is kaptam a standon, melyekben sok érdekes programot és újabb látnivalókat találtam – mondta.
Üveges Józsefné elárulta, miskolci születésű, több évet töltött a városban, de már több éve Oroszlányban él. Mint mondta, rendszeresen visszajár a borsodi megyeszékhelyre, többször a kulturális programok miatt is.

fo_szezon5.jpg

- A Kocsonyafesztivált, az Operafesztivált nagyon szeretem, minden évben elmegyek ilyenkor Miskolcra. Véleményem szerint nagyon szép az egyetemváros, de nagyon szeretem a Bükköt és Lillafüredet is. Visszavágyok Miskolcra, hiszen nagyon szeretem a várost – mondta mosolyogva.

Szöveg/kép: Kujan I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-11 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!