Városinfó

A válságban is dinamikusan fejlődnek

2012-09-28 15:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE star-plus-uzemavato_120928ml_20.jpg

45 új munkahely jött létre a Star-Plus Kft. másfélmilliárd forint összértékű beruházásával a cég miskolci telephelyén. A műanyagipari vállalat pénteken avatta fel irodaházát és az év eleje óta működő gyártóüzemét.

Mint arról májusban beszámoltunk, nagy gyártási kapacitással rendelkező telephelyet alakít ki a Star-Plus Műanyagipari Kft. Miskolcon. A 2011 tavaszán kezdődött kétlépcsős, összesen másfél milliárd forintos barnamezős beruházás első körében egy 8000 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítottak ki – ahol már februárban elkezdődött a termelés –, egy 500 négyzetméteres szerelőegységet, míg a cég 1600 négyzetméteres irodaháza nyár végére készült el. A társaság ezáltal 45 új munkahelyet teremtett, ebből az esélyegyenlőség biztosítása érdekében 20 női dolgozót vett fel.

star-plus-uzemavato_120928ml_17.jpg

A projekt pénteki záró rendezvényén Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elismerően beszélt a vállalatról, mely a válságban is képes volt fejleszteni, az ország szempontjából pedig kiemelten fontos, hogy hátrányos helyzetű térségben tette ezt, ahol a munkanélküliség nagy problémát okoz.

– Sok „kicsi” sokra megy, minden lépés számít az ország jövője szempontjából, Miskolcon pedig 45 család jut biztos megélhetéshez a cégnek köszönhetően – hangsúlyozta az államtitkár, aki legutóbb bő egy hónapja járt Miskolcon, a Gustav Wolf cégcsoport drótgyárának avatásán.

star-plus-uzemavato_120928ml_41.jpg

Kriza Ákos polgármester úgy fogalmazott, egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy ez a lehetőségek térsége képzett munkaerővel, a potenciális befektetők egyre több hasonló beruházást fognak létesíteni a jövőben, munkahelyeket teremtve.

– Háromféle ember van a világon: azok, akik a maguk urai, azok, akik másoknak dolgoznak, és azok, akik egyszerűen kikerülik a munkát. Akik a maguk urai, azok a mindentudók, mert uralják a sorsot. Ők azok, akik városokat, országokat, nemzeteket képesek felépíteni. Ők azok, akik a világot olyanná teszik, amilyennek lennie kell – idézte Wass Albertet a városvezető.

Különleges utat választott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő szerint is a Star-Plus: Czomba Sándorhoz hasonlóan ő is azt húzta alá, a nehéz gazdasági helyzetben dinamikusan fejlődött tovább a cég, bővült, nem állt le, s így előnyhöz is juthat esetleges konkurenseivel szemben.

star-plus-uzemavato_120928ml_52.jpg

Tóth György ügyvezető elmondta, háromszázan dolgoznak négy telephelyükön, ezek közül a miskolcival és a felsőzsolcaival vannak hosszú távú terveik, a két borsodi városba telepítenék a termelést.
– Kapacitásaink bővülésével további 20-30 fővel fogjuk emelni a dolgozói létszámot a megyeszékhelyen. Nem fejeztük be ugyanis a fejlesztéseket, októberben egy tízezer négyzetméteres logisztikai központot építünk, illetve újabb műanyag-fröccsöntési technikát telepítünk: jövő év elejétől elindítanák a három-, valamint a négykomponensű alkatrészek gyártását – tekintett már előre a cégvezető.Soós P.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-06-19 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!