Pályázatok

Kiírták az Út a felsőoktatásba pályázatokat

2012-09-28 12:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megjelent a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákokat segítő Út a felsőoktatásba program pályázati kiírása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken.

A tájékoztatás szerint a csaknem 80 millió forintos keretösszegű pályázat célja az esélyegyenlőség javítása, a felsőfokú végzettség megszerzésének elősegítése ösztöndíj- és önköltség-támogatás biztosításával. A hátrányos helyzetű tanulók számára elérhető ösztöndíjrendszer megújítása mellett ezek az átfogó céljai az Útravaló ösztöndíjprogramnak is, amelynek alprogramja az Út a felsőoktatásba - olvasható a közleményben.
    
Azok a magyar állampolgárságú hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik 2012-ben felvételt nyertek egy Magyarország területén működő felsőoktatási intézménybe, még nem rendelkeznek az adott szintű végzettséggel vagy nem vesznek részt azonos szintű más képzésben.
    
Ösztöndíj-támogatásra az a jelentkező nyújthat be pályázatot, aki nappali tagozatra nyert felvételt, és hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű hallgatónak (jelentkezőnek) minősült a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban. Az utógondozásban vagy utógondozói ellátásban részesülők is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az ösztöndíj-támogatás mértéke havonta 20 000 forint vissza nem térítendő támogatás.
    
Önköltség-támogatásra az a jelentkező nyújthat be pályázatot, aki nappali, esti vagy levelező tagozatra az önköltséges, illetve magyar állami részösztöndíjas felsőoktatási képzésbe nyert felvételt, és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatónak (jelentkezőnek) minősült a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban. Az utógondozásban vagy utógondozói ellátásban részesülők ezzel a lehetőséggel is élhetnek.
    
Önköltség-támogatás keretében az önköltséges képzésben részt vevő jelentkező a képzési önköltség maximum 90 százalékát is megkaphatja, a támogatás felső határa 300.000 forint. A magyar állami részösztöndíjban részesülő jelentkező legfeljebb 150.000 forint támogatási összegre számíthat.
    
A második félévtől kezdődően a támogatásokra pályázó hallgatók csak megfelelő számú kreditpont elérése esetén részesülnek támogatásban.
     
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázat benyújtására október 17-ig van lehetőség. A részletes pályázati kiírás a pályázati útmutatóval együtt elérhető a támogatáskezelő honlapján (http://www.emet.gov.hu/utr-uf-12), valamint a honlapon is.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-14 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!