Sport

Pátrovics Géza világbajnok!

2012-09-27 09:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ukrajnában rendezték meg az idei súlyemelő Masters Világbajnokság küzdelmeit. A Lviv városában egy hét alatt lebonyolított rendezvényen megyénk több sportolója is dobogóra lépett és néhányan közülük egészen kiváló eredményeket értek el.

Megyénket három versenyző képviselte, akik nem tértek haza üres kézzel, ugyanis egy hetedik, egy harmadik, és egy első helyet harcoltak ki a súlyokkal való hadakozás közben.

Az egy héten keresztül zajló vetélkedésben elsőként az ózdi színekben induló Szepessy László lépett a dobogóra az M65-ös korcsoportban, a 94 kilósok között. A sportoló 181 kg-os összetett eredménnyel (75, 106) bronzérmes lett. Harmadik lökésgyakorlatával kísérletet tett a második hely megszerzésére, de a három kilós emelés soknak bizonyult, és nem bírt a 109 kilós tárcsákkal.

Hornyák József következett, akinek a neve aligha ismeretlen a miskolciak előtt, ő ugyanis fiatalabb korában, Diósgyőrött kezdte emelgetni a súlyokat. A miskolci sportoló a 45 évesek között lépett dobogóra, és ahhoz képest, hogy csak ebben az évben kezdte újra az edzéseket, a 77 kilósok csatározásában nem okozott csalódást. Összetettben 186 kg-ot (86,100) teljesített. A felkészülés rövidsége miatt a hetedik helyezés mindenképpen jónak mondható, mert első öregfiúk versenyén, a bécsi Európa-kupán elért egyéni eredményét 11 kilóval szárnyalta túl.

A csattanó a verseny végére maradt! Alighanem egyfajta világcsúcsnak számít, hogy a világbajnoki aranyérem tizenkettedik alkalommal került Pátrovics Géza nyakába! A kazincbarcikai illetőségű sportember (aki korábban betöltötte a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is) az M55-ös kategóriában, 62 kg-os súlycsoportban versenyzett, és 170 kg-os összteljesítménnyel, (73, 97) nyerte meg a versenyt. Teljesítményének értékét növeli, hogy mind a hat gyakorlata szabályos volt, egyet sem rontott el, az ilyesmi pedig meglehetősen fehér hollónak számít a sportágban.

A verseny krónikájához szorosan hozzátartozik, hogy a bemelegítésnél az ellenfelek előzetes eredményeinek ismeretében a japán és orosz versenyzőre kellett figyelni. Harmadik 73 kg-os szakítás gyakorlatukat mindketten elrontották, így a magyar sportember vezetett, Nem kis meglepetést okozott, hogy a francia emelő (akire korábban nem is figyeltek), mindössze egyetlen kilóval maradt el tőle. Lökésben viszont hamar eldőlt a verseny, tisztázódott minden vitás kérdés, mert az ellenfelek képtelenek voltak olyan súlyt a fejük fölé lökni, amivel Pátrovics Gézát megelőzhették volna.

Doros L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!