Videós hírek

Így nyert Kazár a Kassa-ralin - videóval!

2012-09-10 14:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kazár Miklós győzött a magyarok versenyében szombaton a Kassa-ralin, az országos bajnokság ötödik állomásán. Videónkban megnézheti , hogy nyomták a gyorsaságit.

A magyar bajnoki értékelésben Kazár mögött Hadik András lett a második és Botka Dávid a harmadik. A pontversenyben éllovas Herczig Norbert még pénteken az első gyorsasági szakaszon egy betonoszlopnak vágódott autójával, és kénytelen volt visszalépni.

A Kassa környékén rendezett viadalon a magyar ob mellett a szlovák és a lengyel bajnokságot is megrendezték.

A versenyen, amelynek 550 km volt a teljes távja, aszfalt borítású utakon száguldoztak a pilóták. Az első napon hét (összesen 83 km), a második pedig hat (81 km) gyorsasági szakaszt bonyolítottak le, amelyekből Kazár és Hadik kettőt-kettőt nyert meg.

– Egy nagyszerűen szerevezett, és sportszakmai szempontból is komoly rendezvényen vehettünk részt – mondta Kazár Miklós. – Nagyon sajnáljuk, hogy Herczigék már az elején búcsút intettek a csatának, ezután viszont Hadikékkal és Botkáékkal vívtunk óriási harcot. Rendkívül bevállalósan, de végig maximális koncentrálás mellett autóztunk. Egy ilyen hétvégét csak így lehetett a legjobb magyar párosként zárni. Ramón és az egész csapat kivette a részét a sikerből, amivel ismét bebizonyítottuk, hogy komolyan kell velünk számolni. A célba érés után az volt az első dolgom, hogy gratuláljak Hadik Andrásnak. Egy ilyen színvonalas futamon méltó vetélytársak voltunk. Szárazban, és esős körülmények között is csupán tizedek döntöttek egyikünk vagy másikunk javára. Emellett hatalmas élményt jelentett, hogy a szlovák és a lengyel mezőnnyel mehettünk közösen. Egy másodperc csúszás sem volt, a futam valamennyi közreműködőjének csak köszönettel tartozunk. Nagyon boldogok vagyunk, mert rendkívül kerek már-már tökéletes volt ez a hétvége. Idén már nem először. A bajnoki cím szempontjából is sokat léptünk előre. Az éves elsőséget még nem mertük megünnepelni, de a mostani teljesítményünkre is lehet alapozni. Győztünk, és a jövőbe tekintünk.

Ferencz Ramón szerint is alaposan meg kellett dolgozni ezért a sikerért, de mindenkinek bebizonyították, hogy a bajnoki cím jó helyre kerülhet az év végén.
– A Kassán megkapott serlegek nem hullottak az ölünkbe, azokért kőkeményen meg kellett dolgozni – értékelt a futamot követően Ferencz Ramón. – Az egész csapat profi és hibátlan munkát végzett, abszolút jól volt felépítve a szlovákiai hétvége. Bevallom őszintén, előzetesen azt gondoltam, hogy Hadik Andrist ezeken a pályákon nem lehet megfogni, mert korábban rengeteget versenyzett itt. Aztán úgy a harmadik gyors környékén már éreztem, hogy nagyon együtt vagyunk, szoros időket autózunk egymáshoz, ezért meglehet a győzelem. Bebizonyítottuk, hogy aszfalton is a tudunk nyerni, aminek borzasztóan örülök.

A Maximmun Racing Team csapatvezetője nyugodt volt a kassai gyorsasági szakaszok alatt. Szabady Levente is tudta, hogy technikailag, fizikálisan és mentálisan is föl vannak készülve az újabb feladatra.
– Meggyőződésem volt, hogy az előző hetekben elvégzett munka és a jó itiner meghozza az eredményét – fogalmazott Szabady Levente. – Aszfalton is abszolút versenyképesek, sőt a legjobbak voltunk, ami 25 pontot hozott a konyhára. Egy pici szerencse is kellett ehhez az eredményhez, az egyébként szakmailag kiválóan rendezett futamon. Nagyon örülünk az idei harmadik győzelemnek, de dolgoznunk kell tovább. Minden külső körülményt igyekszünk kizárni, és a lehető legjobban fel fogunk készülni a szezonzáró komlói futamra.

Eredmények a viadal honlapja alapján (magyar értékelés):
1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi LancerEVO IX.) 1:32:15.4 ó
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) 1:32:22.2
3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 1:34:04.8

Így mentek Kazárék:

Így nyert Kazár Kassán


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-09 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!