Külföld

Kassa 2013-ban Kulturális Főváros

2008-09-10 11:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kassa.jpg

Az már korábban is köztudott volt, hogy egy francia helyszín mellett, egy szlovák település lehet 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa. Eldőlt, hogy a nemes versengésben, amelyben északi szomszédunk városai közül, töbekközött Nyitra, Túrócszentmárton és Eperjes is versenyben volt, Kassa lett a kiválasztott szerencsés. 

Kassa Interface című projektje arra épül, hogyan alakítható egy város a kultúra és a kreativitás révén. František Knapík, Kassa főpolgármestere szerint a projekt minőségi változást hoz majd a város kulturális életébe, megnő a látogatók száma, ami kiváltja az infrastruktúra fejlődését, és Kassa a kulturális, valamint idegenforgalmi ügynökségek célpontjaként bekerül a nemzetközi köztudatba. A projekt fő eleme az ipari és katonai területek átalakítása a kultúra területévé, Kelet- és Nyugat-Európa közötti kommunikáció és az ember és környezetének közelítése. A projekt kapcsán Kassa 2,4 milliárd korona tőkeinjekcióval számol, az összeg 53 százaléka várhatóan az uniós strukturális alapokból származhat.
Azzal, hogy Kassa reményei valóra válhatnak néhány év múlva, feltételezi, hogy idegenforgalmi szempontból Miskolc is nagyobb szerepet kaphat 2013-ban. 
A franciaországi helyszínről a jövő héten döntenek a pályázatok bírálói.  


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!