Gazdaság

Magyar Termék Nagydíjat nyert a MIRSA

2012-09-05 10:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A mirelit vadas mártásáért a Magyar Termék Nagydíjat vehette át a MIRELIT Mirsa Zrt. Ugyanezzel a termékkel képviselik majd hazánkat a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításán Párizsban is.

A vállalat 2006-ban vásárolta meg a Miskolci Hűtőházat, az elmúlt években uniós támogatásokból fejlesztettek. Most pedig az Új Széchenyi Terv 11 millió forintos pályázati támogatásával az országban elsőként mirelit termékek forgalmazására webáruházat is nyitnak.
Kizárólag magyar alapanyagok felhasználásával nemzetközi szintű termékek előállítása a magyar fogyasztók számára, magyar munkaerő foglalkoztatásával – ez a miskolci hűtőházat működtető cég mottója.

Vályi Nagy Gyula gyártásvezető azt mondja, 100 körüli létszámmal dolgoznak, ez változó, mindig a nyersanyag-beszállítástól, illetve a gyártandó, kiszerelendő áruktól függ, hogy milyen létszámot alkalmaznak. Vannak szerződéses, rehabilitációs dolgozóik, állandó dolgozók és diákokat is alkalmaznak export munkákra vagy amihez több munkaerő szükséges.

A magyar tulajdonú vállalat 2006-ban vásárolta meg a Miskolci Hűtőházat. Azóta folyamatosan újítanak a miskolci gyáregységben, többek között egy 2008-ban elnyert európai uniós támogatásból. A fejlesztések meghozták az eredményt, a cég mirelit vadasmártás terméke ugyanis számos sikert ért már el, nem csak a fogyasztók körében.
Losó József igazgatósági elnök elmondta, az év elején, a Foodapest kiállításon kategóriagyőztesek lettek, ezzel a termékkel képviselik Magyarországot a világ második élelmiszeripari kiállításán Párizsban, a SIAL-on. Szeptember 4-én pedig a Parlamentben vehették át a Magyar Termék Nagydíjat.

A válság ellenére a vállalat tovább fejlődik. Az országban elsőként nyitnak webáruházat, kizárólag gyorsfagyasztott termékek értékesítésére. Ehhez az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek 11 millió forint uniós és állami támogatást.

Lénárt V.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!