Közélet

Időarányosan halad a Csillagpont építése

2012-08-31 09:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE csillagpont_epitkezes_120829_ja_7.jpg

Jó ütemben, időarányosan halad a megyei kórházban a Csillagpont Kórház új tömbjének az építése. A berendezése másik közbeszerzés keretében történik majd, de a főigazgató reményei szerint összeér a két történet.

Egyre látványosabban kezd testet ölteni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház egykori parkjának a helyén épülő Csillagpont Kórház új, központi épülete, amelyet majd fedett folyosók kötnek össze a többi egységgel, az épület tetején pedig – mint az amerikai filmekben – helikopter-leszálló helyet alakítanak ki. A beruházást követően szerkezetében új, modern egészségügyi intézmény születik a régi helyén, amely nevét a korábbi pavilonos elrendezést felváltó csillagszerkezetről kapta. Miközben folyik az építkezés, a kórház régi részeiben folyamatos a betegellátás.

– A kórház működését nem zavarja az építkezés. Meg kell dicsérni az építőket, mivel munkájukat maximálisan a kórház igényéhez igazítva végzik – jelentette ki az építkezés működésre gyakorolt hatásával kapcsolatos érdeklődésünkre Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa.

csillagpont_epitkezes_120829_ja_1.jpg

– Az új épület készültsége jelenleg 55-60 százalékos lehet. Időarányosan haladnak a beruházással. Jól építenek. A tervek szerint december közepére elkészül az új épület. A berendezése egy másik közbeszerzési eljárás keretében történik majd. Bízom benne, hogy nem lesz csúszás, összeér majd a két történet – fogalmazta meg reményeit diplomatikusan Csiba Gábor.

A projekt azonban nem ér véget a központi épület felépítésével, berendezésével. Ezt követően indul majd a csillagpont tömbhöz csatlakozó régi rész felújítása, ami ugyancsak komoly szervezés elé állítja majd az intézményt, hogy továbbra is folyamatosan és zavartalanul működjön megyénk legnagyobb kórháza.

Cs.L.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!