Kultúra

Szabadtéri fotóalbum

2007-06-14 16:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fotokiallitas_1.jpg

Mától Miskolcon látható a „A kultúra Európája, az urbanitás kultúrája” című, Európai kulturális fővárosokat bemutató országos szabadtéri fotókiállítás. A szabadtéri „fényképalbum” fotói Győrből érkeztek Miskolcra. Június 24-e után Egerben állítják ki a negyven óriásnyomatot.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága tavaly novemberben írt ki nemzetközi fotópályázatot „A kultúra Európája, az urbanitás kultúrája” címmel. A kiírásban egy feltétel szerepelt, a fotóművészek alkotásai európai városokat mutassanak be. A pályázatra több mint 700 digitális fotó érkezett, ebből válogatta ki a zsűri azt a negyven képet, melyet óriásnyomatban először Győrben láthatott a közönség. 
A szabadtéri fotókiállításon többek között Párizs, Graz, Lisszabon, Nagyszeben és Pécs terei, épületei, mindennapjai elevenednek meg.
A nyár folyamán Sopronban, Pulán, Budapesten, majd végül Pécsett is kiállítják a fényképeket. A látogatók minden helyszínen szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A vándorkiállítás végén a legtöbb szavazatot kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!