Bulvár

Brutális rablási kísérlet az Avason

2012-07-20 14:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gesztenyesrablas_120720_csl4.jpg

– Minek akkor, ha nem hordom? – mondta Irénke néni egyik idős lakótársának, amikor figyelmeztette, hogy ne hordja az arany ékszereit, a Gesztenyés utca nem olyan környék. Az egyedül élő idős nőt egyszer már megtámadták, azonban nem hallgatott a jó tanácsra. Valószínűleg kifigyelték, majd péntek reggel egy eddig ismeretlen személy megpróbálta kirabolni, amely közben súlyos sérüléseket szenvedett.

Az avasi posta mögötti szalag toronyház még avasi viszonylatban is elég kétes hely, bár a tavasszal tartott összevont hatósági ellenőrzés során több lakó is azt mondta, a korábbiakhoz képest javult a helyzet.

Információnk szerint reggel 9 óra körül saját lakásában eddig ismeretlen személy megtámadta az idős asszonyt, pénzt követelt tőle, majd a konyhából elvett késsel többször megvágta, majd elmenekült a helyszínről. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és hosszasan rögzítették a nyomokat a szakértők, közben a nyomozók kikérdezték a lakókat. Még délután egy órakor is tartott a helyszínelés. Nagyon aprólékosak voltak.

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a környéken futótűzként terjedt a hír Irénke néni brutális bántalmazásáról. A lépcsőházban előbb egy idősebb nővel elegyedtünk beszélgetésbe, aki éppen a pincébe tartott. – Itthon voltam, két emelettel lejjebb lakom, de nem hallottam semmit. Igaz, lakásfelújítás van nálam, ami zajjal jár – mondta és már ment is tovább a dolgára. Egy idős nő tudni vélte, hogy elvágták az áldozat nyakát. Később ezt a verziót többen is emlegették, de nem látta senki sem, így biztosat nem tudtak.

gesztenyesrablas_120720_csl3.jpg

– Cserfes szájú öreglány – mondta egy harminc körüli nő, amikor érdeklődtünk, hogy ismeri-e az áldozatot. – Úgy tudom, hogy 84 éves, de egy tízest letagadhatna a korából, jól tartja magát. Tavaly az aranyláncot kinyúzták a nyakából, a rablót el is fogták. Egyedül él a lakásában, a családjáról nem tudok semmit. Jön, megy állandóan, mozgékony. Irénke nénit mindenki ismeri a környéken. Egy öreg bácsi jött fel, és tőle hallottam a támadásról. Nagy kivonulás volt utána, hat nyomozót és hat egyenruhás rendőrt láttam – mondta a lépcsőházi lakó, aki megemlítette, hogy az áldozatot rendszeresen felékszerezve lehetett látni.

– Nem vettünk észre semmit. Talán azért, mert állandóan jönnek, mennek az emberek itt, a lépcsőházban. Hiába a kódos ajtó, ha tudják a számkombinációt, vagy egyszerűen betörik az üveget – panaszkodott egy idős lakó, aki jól ismeri az áldozatot. – Mindenkivel beszélt, szóba állt. Felékszerezve járt, általában 5-6 gyűrű volt az ujjain. Mondtam is neki, hogy ezt így nem szabad. Minek akkor, ha nem hordhatom? – válaszolta akkor. Láttam, amikor a mentő elvitte reggel – sóhajtott nagyot az idős asszony.

– Szúrt sebei vannak az idős nőnek. A traumatológián fekszik, ellátták – kaptuk a szűkszavú tájékoztatást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházból. Tehát úgy tűnik, hogy legalább a legrosszabbtól nem kell tartani. Ezúton is jobbulást kívánunk neki, és reméljük támadóját elfogja a rendőrség.

Csontos László


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-07-21 18:23

    miserables

    Követelem a feltételezett norvég vagy svéd rablók azonnali kitiltását Miskolc városából !A szociális segélyt azonnal megvonni a családjától is.Normál országban, Anglia például így működik.Aki a kenyeret adó kezet bántja NINCS JOGA A TÁRSADALMI SZOCI [ tovább ... ]

Miskolc TV mai műsora

2018-01-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!