Közélet

2012-07-18 10:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az aluljárót addig sem nagyon használták az emberek, amíg az volt az egyetlen szabályos átkelési lehetőség. Amióta átalakították a Fényi Gyula téri kereszteződést, tehát forgalomirányító lámpákat helyeztek ott üzembe, és zebrákat festettek fel, azóta teljesen funkcióját vesztette, le is zárták. Az önkormányzat azonban új funkciót szeretne adni a létesítménynek.

– Egyrészt közbiztonsági pontot kíván kialakítani az önkormányzat, ahol a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály látja majd el feladatait – nyilatkozta Dobos Tímea városházi szóvivő. – Eseti jelleggel helyet biztosítana az önkormányzat az aluljáróban egyházi és civil programoknak is. Így például az avas-déli római katolikus, görög katolikus és református egyházközség, a Jezsuita Gimnázium diák-tanár szeretetszolgálata, az „Arrupe Csoportja”, valamint az avasi civil szervezetek felzárkóztató, közösségformáló rendezvényeinek. A közösségi hasznosítással kapcsolatos feladatok koordinálását a Dialóg Egyesület vállalta.
– A közgyűlés egyébként már 2009-ben, határozatlan időtartamra, átadta az Avasi Kulturális és Sportegyesület részére az aluljárót, azonban a tényleges használatbavétel nem történt meg. Ahogyan a használati megállapodás sem jött létre a felek között. Ezért azt a határozat visszavonták a májusi közgyűlésen – tette hozzá Dobos Tímea.

Egyik napról a másikra azonban ne várjon senki se nyitást, ugyanis előbb fel kell újítani az aluljárót, illetve a szükséges engedélyeket beszerezni, ami időt vesz igénybe.

Cs. L.
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!