Közélet

Fellélegezhetnek a Felsőruzsinon

2012-07-11 11:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE felsoruzsin-feszekrakos_120703ml_24.jpg

Mint arról korábban beszámoltunk, élhetetlenné vált több lakás a Felsőruzsin körút egyik társasházában, miután egy fészekrakós család három év alatt teljesen lelakta második emeleti ingatlanját, kiköltözése után pedig szeméthegyeket, csótányokat, tartozásokat hagyott csak maga után. A hatósági ellenőrzésnek és a közös képviseletnek, valamint a lakók kitartásának köszönhetően azonban megoldódott a probléma.

Múlt hét kedden nyitotta meg a rendőrség az említett fészekrakós lakást, majd az ÁNTSZ szakembere felmérte az ingatlan állapotát. A hatósági vizit hatása nem maradt el, mára kitakarították és fertőtlenítették az egykori fészekrakós lakást. Az ÁNTSZ szakembere elkészítette a jegyzőkönyvet, aztán még a héten kinyitotta a rendőrség a lakást.

– Csütörtökön újra kinyitotta a lakást a rendőrség, felvették a jegyzőkönyvet. A legtöbb szemetet, lomot elszállíttattuk egy konténerrel, fertőtlenítettünk. Ezt követően csótányirtást végeztek a szakemberek, a bogarak tetemeit pedig eltávolították. A fertőtlenítést, irtást megismételtük hétfőn, majd a lakást újra lezártuk, így már nem kell tartaniuk csótányinváziótól a szomszédoknak, visszakapják régi életüket – mondta el portálunk érdeklődésére Fidrus Bertalan, a MIK Zrt. társasház-kezelőségi vezetője.

A kiadásokat megelőlegezték a társasház forrásaiból, de a költségeket ráterhelnék az egykori lakókra – azonban – mint az előző cikkünkben is írtuk – a fészekrakó családok elérhetetlenek, így minden bizonnyal nem hajthatók majd be rajtuk a károk költségei.
– Amennyiben nem sikerül felvenni velük a kapcsolatot, és rájuk terhelni a kiadásokat – erre pedig nagy az esély –, mindenképpen találunk forrást arra, hogy visszakerüljön a társasház kasszájába ez az összeg, mert nem szeretnénk, hogy a vétlen lakókat terhelje a tulajdonosok gondatlansága – tette hozzá Fidrus Bertalan.

S. P.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!