Közélet

Jobbik: "kormányfőként kellett volna tenni az Avasért"

2012-06-26 14:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kedden ismét Miskolcra, illetve az avasi lakótelepre látogatott Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, hogy  bemutassa pártja lakótelepek rehabilitációjára vonatkozó törvényjavaslatát. A Jobbik helyi politikusai sajtótájékoztatójukon elfogadhatatlannak nevezték, hogy a volt miniszterelnök "immár másodszor riogatja a miskolciakat", azon problémákra kínálva "megoldást", amelyeket ő maga és társai idéztek elő.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan, hogy "Gyurcsány Ferenc egy éven belül immár másodszor riogatja erkölcsi hullájával a miskolciakat". A jelenség ugyanakkor - fogalmazott Szegedi - igazodik a „demokratikus szocialisták” elmúlt 22 éves gyakorlatához: emberek ezrein gázolnak át kormányzati szerepben, hogy aztán ellenzékben, amikor esélyük sincs rá, megmondják az általuk előidézett probléma megoldását. A politikus elmondta azt is, "Gyurcsány Ferencnek nem egy politikai szekta vezetőjeként, hanem kormányfőként kellett volna tennie az Avasért, akkor azonban saját bevallása szerint sem tett mást, mint hazudott reggel délben és este" – hangsúlyozta a radikális képviselő.

Jakab Péter, a Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke azt kifogásolta, hogy a DK törvényjavaslata nem tartalmazza a beköltöztetett fészekrakók azonnali kitelepítését, Gyurcsány Ferenc és miskolci kiszolgálói felelősségre vonását, valamint a megkárosított lakók haladéktalan kártérítését a volt miniszterelnök vagyonának a terhére.
A képviselő emlékeztetett arra is, hogy a Jobbik a városi közgyűlés múlt heti ülésén javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a fészekrakókat legkésőbb októberig kiköltöztessék az Avasról. „Érdekes módon, az Avas problémáira a szavak szintjén oly érzékeny MSZP és DK képviselői nemhogy nem szavazták meg a javaslatunkat, de még a vitán sem voltak hajlandóak részt venni, ami jelzi, hogy az Avas számukra nem egy megoldandó feladat, hanem csupán egy olcsó marketing.” – vonta le a következtetést Jakab Péter.

„Gyurcsány Ferencet csak akkor tudnám lelkesen fogadni, ha rabszíjon vezetnék végig a városon, szembesítve azzal a pusztítással, amit maga után hagyott!” Ezt már Miklós Árpád, a Jobbik megyei alelnöke, önkormányzati képviselője mondta. Véleménye szerint ma Magyarországon mindenki felelősséggel tartozik az elvégzett munkáért az iskolaigazgatótól kezdve a bolti eladóig, egyedül a politikus a kivétel. Miklós Árpád szerint Gyurcsány újabb miskolci haknija jelzi az elszámoltatás teljes hiányát.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-06-26 22:56

    Tompa Sándor

    "A Miskolci Kommunikációs Kht. küldetése, hogy médiumain keresztül Miskolc és környéke lakosságának tájékoztatását minél gazdagabban és hitelesebben ellássa."Gratulálunk Orosz úr! Ez megint jól sikerült! A mi pénzünkből!

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!