Helyi hírek

Szárazelemet gyűjtöttek

2007-06-13 13:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Több mint három és fél tonna szárazelemet gyűjtöttek össze azok az általános és középiskolások, akik idén jelentkeztek a Fodor Zoltán önkormányzati képviselő és az AVE Miskolc Kft. által meghirdetett gyűjtőakcióra. Az általános iskolások legjobb csapata egy egyhetes balatoni nyaraláson vehet részt, a második helyezett pedig Csillebércre utazhatott.

Általános és középiskolásokkal telt meg a városháza díszterme kedd délután. A gyerekek ezúttal nem egy tanulmányi verseny, vagy egy pályázat díjátadójára érkeztek, most a legtöbb szárazelemet összegyűjtő iskolai osztályok, tanulók és tanáraik ültek a széksorokban.
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tíz tanulója tölthet el egy hetet a magyar tengernél. Egy balatoni nyaralás volt ugyanis a fődíja annak az elemgyűjtési akciónak, amely négy ével ezelőtt pattant ki Fodor Zoltán önkormányzati képviselő fejéből, és amelyhez csatlakozott az AVE Miskolc Kft. is.
Idén összesen 40 általános és 17 középiskola csatlakozott a kezdeményezéshez, de voltak egyéni indulók is, akiket szintén díjaztak. Fodor Zoltán szerint évente körülbelül 20 százalékkal több elemet tudnak ártalmatlanítani az akciónak és az abban résztvevő gyermekeknek köszönhetően.
Az idei akció általános iskolás kategóriájában az első helyen a II. Rákóczi Ferenc, a másodikon a Könyves Kálmán, a harmadikon pedig a Pattantyús Általános Iskola végzett, a középiskolások között a Kandó Kálmán Szakközépiskola bizonyult a legjobbnak, majd a Fényi Gyula Jezsuita Gimázium következett, a harmadik pedig a Ferenczi Sándor Szakközépiskola lett. A szervezők azt mondják, jövőre is lesz elemgyűjtés.

petruskó


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-11-15 23:25

    Haverikutya

    Nem kell bevágni közéjük, amúgy is ott él! :)

Miskolc TV mai műsora

2021-09-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!