Kultúra

Borsodi Fonó ízelítő a villamoson és a Szinva teraszon

2012-05-31 21:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE borsodi-fonio-120531ml_05.jpg

Az ismét közlekedő a Borsodi Fonó villamos, valamint színes, a folkfesztiválon is fellépő zenekarok invitálják a miskolciakat a június 1-jén, holnap kezdődő XVI. Borsodi Fonóra, a Diósgyőri várba.

A Szinva teraszon déltől a Szinvavölgyi Néptáncműhely, a moldvai csángó népzenét játszó Agyagbanda és a Vár Kommandó Interaktív Színpad közreműködésével invitálják a miskolciakat a folklórfesztiválra. Este fél 7-től a magyar népzenét különleges felállásban és hangszereléssel tolmácsoló Számadó zenekar ad hangulatos koncertet.Szintén május 31-én, de délután 4-zől ismét jár a Borsodi Fonó villamos, este hétig a Szöktető zenekar játszik az 1-es vonalon, ízelítőt adva az utazóközönségnek a hétvégi fesztivál hangulatából.

Mint arról többször – legutóbb kedden – beszámoltunk, az idei, XVI. Borsodi Fonó, mind időtartamban, mind pedig programokat, elsősorban a világzenei kínálatot tekintve kibővül. A rendezvényről kedden Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Szarka Tamás, a Ghymes énekese és Sikter Péter szervező számolt be, akkori tudósításunk ide kattintva érhető el.

borsodi-fonio-120531ml_14.jpg

A világzenei programok pénteken a Sebő együttes, majd a Maszkura és a tücsökrajjal, Szalóki Ági koncertjével valamint a Csík zenekar és Lovasi András fellépésével kezdődnek. Szombaton a zenei program egyebek mellett a Balkán Fanatik, a Kerekes Band, a Quimby és a Muzsikás együttes koncertjeivel folytatódnak, míg vasárnap többek között a Szinvavölgyi néptánc együttes gáláját, Palya Beát a Kalákát és a Ghymest is láthatjuk a színpadon.

A Borsodi Fonó második napján, szombaton délután kimondottan a kisgyermekes családoknak szólnak a Manó-Fonó programjai. Délután 2 órától este 6 óráig kedvezményesen, egyszerű várbelépővel is látogatható a Borsodi Fonó családi délutánja, ráadásul 6 éven aluli gyermekeknek a belépés díjtalan. Borókás népi játszóparkkal, kosaras körhintával és kézműves mesterség-bemutatókkal várják a legkisebbeket. "Csalafintaságok a csalitosban" címmel az Óperenciás Bábszínház népmesés bábjátéka, majd gólyalábas parasztkomédia kínál kitűnő szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Manó-Fonóban a talpalávalót a Szöktető zenekar húzza.

T. Á.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!