Városinfó

Most az Áfonyáson ellenőriztek

2012-05-31 13:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE afonyasellenorzes120531_csl.jpg

Összehangolt hatósági akció keretében csütörtök reggel az Áfonyás utca 1.-5.-7. szám alatt tartottak ellenőrzést a közterület-felügyelők, a szociális osztály munkatársai, valamint az ÉMÁSZ és a MIVÍZ szakemberei.

Az avasi hatósági akciók során eddig közvetlenül az ellenőrzésre vont épület közvetlen szomszédságában gyülekeztek, majd az eligazítást követően innen indultak a lépcsőházakba. Közben azonban eltelt 15-20 perc, s csak az nem vette észre, hogy mi készül, aki nem akarta. Az ezzel kapcsolatos kritikai észrevételek úgy látszik elérték hatásukat, mert csütörtök reggel a Szentgyörgy utcai posta mögötti parkolóban gyülekeztek a hatósági emberek, a célépület pedig mintegy 200 méterrel arrább volt…

De ne szaladjunk ennyire előre. A posta mögött összegyűlt hatósági embereknek Szita Zsolt, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály ügyintézője tartott rövid eligazítást, amelyben elosztotta a feladatot. Közben a rendőrök elköszöntek, ugyanis intézkedéshez riasztották őket. Mint megtudtuk az áramszolgáltató és a vizesek munkatársai eleve a helyszínre mentek. Előbbiek folyamatosan részt vesznek a lépcsőházak ellenőrzésében, hogy szemügyre vehessék a kapcsoló ládákat, van-e szabálytalan vételezésre, fogyasztásmérők megbuherálására utaló jel. A vizesek viszont konkrét címekre mentek. A szociális osztály munkatársai pedig problémás családokat kerestek fel környezettanulmányra.

afonyasellenorzes120531_csl3.jpg

Az utcán sokan érdeklődéssel nézték, hogy az eligazítás után hová is tart egy tömbben haladva a másfél tucatnyi hatósági ember. A helyszínre érve olajozottan működött a gépezet. A lépcsőházakban egyszerre kezdték meg az ellenőrzést, a szokásos taktikának megfelelően lentről és fentről indultak a párosok. Első sorban a lakcímbejelentési kötelezettség betartását vizsgálták, de a köztisztasággal, közrenddel kapcsolatban is érdeklődtek a lakóktól.

– Februárban költöztem ide Felsőzsolcáról a férjemmel és a lányommal. Sok mindent hallottam az Avasról, de nekem eddig semmilyen problémám nem volt a lépcsőházban. Akik ráérnek megállni, le szoktak ülni a lépcsőre, amikor elmegyek köztük köszönnek. Eddig nem ért semmilyen atrocitás, nem is randalíroznak – összegezte eddigi, az Avas híréhez képest kedvező tapasztalatait a középkorú Éva. Biztos, ami biztos, hozzátette: amennyiben problémája adódna, akkor ezt jelezné a hatóságoknak.

afonyasellenorzes120531_csl4.jpg

– Másfél éve élek itt. A lépcsőházban lakókkal nincs gond, viszont valaki mindig szétveri a kódos ajtózárat és idegenek is bejönnek, cigányok, csavargók, drogosok. Ide járnak randalírozni, szemetelnek, dohányoznak – panaszkodott Renáta, a fiatalasszony.

A 82 éves Barna Lászlóné kedélyesen elbeszélgetett a közterület-felügyelőkkel. A lakcímkártya ellenőrzése közben ki is javította őket, hogy ő még Barcikán született, s nem Kazincbarcikán, az egykori vasúti telepen. Mivel mindent rendben találtak, jó egészséget kívánva tovább mentek a közterületesek. Mi még beszéltünk az idős nővel, aki elmondta, hogy 1977-től lakik az Avason, a mára igencsak megfogyatkozott első lakók közé tartozik. Mint megjegyezte korábban kissé pellengérre állítva a rosszabbak közt emlegették a bérházukra. Szerencsére ez a kép az utóbbi időben javult, tisztább lett a lépcsőház, ami elmondása szerint első sorban a beköltözött fiataloknak köszönhető. Szoktak lakógyűlést tartani, megbeszélik a közös dolgokat. – Estefelé azért nem szívesen mennék ki az utcára – jegyezte meg az idős nő búcsúzóul.

afonyasellenorzes120531_csl5.jpg

Rövidesen mi is tapasztaltuk, hogy miért. Közvetlenül a bejárat mellett néhány idős ember beszélgetett, udvariasan köszöntek. Amint azonban pár méterrel arrább mentünk, hogy fotót készítsünk a bérházról, az utcán, sőt az úton ácsorgó, unatkozó fiatalemberek amint meglátták a fényképezőgépet azonnal káromkodásba kezdtek, az erőszakkal fenyegetésről nem is beszélve. Szembesültünk az Avas rosszabbik arcával…

Cs. L.  


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!