Pályázatok

Több száz millióból újul meg Szikszó belvárosa

2012-05-25 19:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megkezdődött Szikszó belvárosának felújítása. A 430 millió forintos beruházás ünnepélyes alapkőletételét, nyitórendezvényét – amelyen részt vett Mengyi Roland, a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei közgyűlés elnöke is – a napokban tartották.

Mengyi Roland ünnepi beszédében arról szólt: aki mostanság az Abaúj kapujában elhelyezkedő, hatezer fős kisváros, Szikszó utcáin sétál az építkezés, a fejlődés, a gyarapodás jeleit látja. Több mint másfél milliárdos fejlesztés indult meg a városban a pályázati támogatások segítségével. Az elmúlt két esztendő mindenképpen a gyarapodás és a fejlődés időszakaként vonul be a város történetébe.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy ez a program azért is fontos Szikszó számára, mert az összefogás szép példáját mutatja. Bebizonyosodott: ami egyedül nem megy, az közösen igen.
A Szikszó belvárosa nívós településközpont kialakítása (ÉMOP -3.1.2/A-2f-2010-0003) projektben az önkormányzati, a vállalkozói és civil szféra fogott össze és járt sikerrel.

A beruházás keretében megújul a Szikszói Református Egyház parókiája, vállalkozói üzletek, Okmányiroda Kistérségi Központ épül, felújítják a Bolt és Rákóczi utcát, parkolót alakítanak ki a belvárosban.

A projekt első üteme, a Bolt utca megújítása már elkezdődött, ahol aszfaltoznak, járdát és csapadékvíz elvezetőt építenek. A felújított utcát várhatóan július 1-étől vehetik birtokba a szikszóiak, a városon átutazók.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-09-07 06:04

    lényeglátó

    Ez kell! Díszburkolaton caplasson a munkanélküli! Régen "cifra nyomorúság" volt a neve! ennek újra itt az ideje!
  • 2012-06-13 15:16

    lényeglátó

    A mezit lábas munkanélküli magyarnak, az kell legelőbb! Minden rendben legyen, mire bekebeleznek!

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!