Környezet

Megkezdődött a virágosítás

2012-05-09 16:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viragositas_120509_ja_8.jpg

A kedvező időjárásnak is köszönhetően a szerdán megkezdődött az egynyári palánták kiültetése Miskolcon. A nyári hónapokban összesen 2585 négyzetméter virágfelületet díszit majd 93305 darab egynyári virágpalánta - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc holding kommunikációs vezetőjétől.

Az ültetés a belvárosban kezdődött, majd a város többi pontján is megjelennek a Debreczeni Márton Szakképző tangazdaságában nevelt minőségi virágpalánták, amelyet a város a helyi iskolától a kiskereskedelmi ár alatt tudott beszerezni. A tavalyihoz képest így több területen, majdnem 30 ezer virágpalántával többet tud kiültetni idén a Városgazda.

A továbbiakban rendszeres locsolással, gyomtalanítással gondozzák a Városgazda Kft. munkatársai a kiültetett virágokat, így azok késő őszig megőrzik majd szépségüket.


viragositas_120509_ja_6.jpg

A viráglopások, rongálások azonban minden évben nagy kárt okoznak a városnak, és Miskolc összképét is rombolják, ezért a Miskolc Hlding fokozottan kéri a lakókat, hogy ha valaki a virágok eltulajdonítását, a virágágyások rongálását észleli, értesítse a rendőrséget.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!