Sport

Összefogás a Jegesmedvékért

2012-05-03 17:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmedve-forum-120503ml_19.jpg

Lokálpatrióta vállalkozói fórumot rendeztek csütörtökön a Miskolci Jegesmedvék. A téma a sportág helyi helyzete volt, valamint az, miként növelhető a Macik támogatottsága a városban.

A polgármesteri hivatal tanácstermében először Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kapott szót. A városvezető kiemelte, fontos, hogy felkarolják, támogassák a nagy népszerűségnek örvendő Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatát, mely idén történelmi sikert ért el: ezüstérmet szerzett az OB I-ben, a MOL Ligában és a Magyar kupában is.– A város 16 millió forinttal támogatja a klubot; ezt az összeget szeretnénk megduplázni azzal, hogy szponzorokat szervezünk az együttesnek. A népszerűség a cégeknek is ismertséget hozhat, hiszen a televízió is rendre műsorra tűzte a Macik mérkőzéseit, mely jövőre a nemzetközi porondra is kilép – hangsúlyozta Kriza Ákos, aki közös gondokozásra biztatta a jelenlévőket.

Az egyesületet az elnök, Egri István mutatta be, ismertetve a klub múltját, történetét, eredményeit, illetve a többi jeges sportágat. A Jegesmedvék első embere elmondta, mára eljutottak arra a fejlődési pontra, hogy eredményeiket erő feletti teljesítménnyel sem lehet túlszárnyalni, ahhoz több forrás kell, játékosok, szakmai stáb. A fekete-sárgák költségvetése egyébként elmarad a hazai klubok egy részétől is; Egri István szerint a legjobban a szerencsejátékból származó bevételek, valamint a televíziós jogdíjak hiányoznak a büdzséből.

jegesmedve-forum-120503ml_20.jpg

– Természetesen nem lehet más a célunk, mint hogy bajnokcsapatot építsünk, saját nevelésű, helyi kötődésű fiatalokra alapozva. A mintegy kétszáz gyereket számláló utánpótlásbázisunk biztos hátországot jelent – jelentette ki a klubvezető.A plénumon megjelent a Jegesmedvék saját nevelésű játékosa, Láda Balázs is, aki az előző szezontól az osztrák ligában vitézkedő Sapa Fehérvár AV19 játékosa, sőt az áprilisi divízió I-es jégkorong-világbajnokságon is szerepet kapott a magyar válogatottban.
 
Szintén elfogadta a meghívást Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, aki két évvel ezelőtt is részt vett már itt egy hasonló fórumon.– Érezhető, hogy nő Miskolcon a jégkorong népszerűsége, az előző ilyen rendezvényhez képest megtriplázódott a létszám. Gratulálok Egri Istvánnak az itt végzett munkához. Nagy lépés lesz a Macik életében a kontinentális kupában való részvétel is, mely labdarúgásban az Európa-liga megfelelője talán – mondta a főtitkár, aki arra biztatta a miskolciakat, jelentkezzenek a mérkőzések megrendezésére a sorozatban.

jegesmedve-forum-120503ml_01.jpg

A Miskolci Jegesmedvék csapatkapitánya, Fodor Szabolcs a szakértő közönséget emelte ki: szerinte Székesfehérvár mellett most már Miskolc is a hoki fővárosa.A párbeszédes részben egy vállalkozó felvetette, lehetne a TAO-t helyiesíteni, azaz a városnak fizetett adó(k) egy részét a kluboknak felajánlani. Kriza Ákos azt felelte, mindenképp támogatja az effajta ötleteket, s ugyancsak fontos, hogy építsék a hálózatot, kapcsolatokat alakítsanak ki, melyekből minden fél profitálhat. Egri István kérdésre elmondta, a következő szezonban már kiépülhet a beléptető-rendszer, a TAO-s pénzeknek köszönhetően pedig nyárra kivetítő is épülhet a jégcsarnokban. A jelenlévő vállalkozók csaknem mindegyike támogatná valamilyen módon a csapatot, ötletekből nem volt hiány; már „csak” a megvalósítás van hátra.

Soós P.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!