Városinfó

Sikerrel ajánlották Miskolc látnivalóit

2012-05-03 10:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE menjunk-vilagga-120329ml_66.jpg

A miskolci önkormányzat Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya az idei évben több turisztikai kiállításon is sikerrel mutatta be Miskolc idegenforgalmi kínálatát, attrakcióit. Öt rendezvényen mintegy 7000 látogatónak ajánlották személyesen a látnivalókat, több ezer ingyenes miskolci turisztikai magazin, prospektus jutott el az érdeklődőkhöz – tájékoztatott Dobos Tímea városházi szóvivő. A vonzerőt és a rendezvényeket tekintve a látogatók első helyen említették a Barlangfürdőt és a diósgyőri várat, illetve a Kocsonyafesztivált.

operafesztival-110612ml11.jpgMárcius elején közel 50 000-en keresték fel a Nemzetközi Utazás Kiállítást Budapesten. Miskolc turisztikai szolgáltatásait itt elsősorban a belföldi látogatók érdeklődése kísérte a város 24 négyzetméteres, önálló standján. Sokan kértek tájékoztatást a környező országokból is.

A látogatók négy nyereményjátékban is részt vehettek, melyek a miskolci programokról és nevezetességekről, az Operafesztiválról, valamint a Barlang Aquaterápiáról szóltak. A játékokba csaknem ezren kapcsolódtak be. Az érdeklődés középpontjában elsősorban az Operafesztivál, a CineFest és a Kocsonyafesztivál álltak. Emellett bemutatták a megújuló diósgyőri vár rendezvényeit, kiemelt figyelmet szentelve az idén először háromnaposra bővülő Borsodi Fonónak.

borsodi-fono-110605ml5.jpg

A debreceni Kölcsey Központban március végén megrendezett Utazás és Szabadidő Kiállítás és Vásáron az Észak-magyarországi régió standján társkiállítóként vett részt Miskolc önkormányzata, két négyzetméteres területen. Az érdeklődők hozzájuthattak a pisztrángtelep, az állatkert, a Színháztörténeti és Színészmúzeum, a Lézerpont Látványtár, illetve miskolci szálláshelyek saját kiadványaihoz. Három nap alatt összességében mintegy kétszázan keresték fel a miskolci standot.

Idén főszerepet kapott Miskolc a helyi turisztikai vásáron. A Menjünk világgá... Utazás Kiállításon Kassával együtt a rendezvény díszvendégeként várta az érdeklődő közönséget. A hagyományosan az ITC-székházban megrendezett eseményen 9 négyzetméteres önálló standon jelent meg a város idegenforgalmi kínálata. Elsősorban a programok iránt érdeklődtek, sokan kérdeztek rá az Operafesztiválra.

menjunk-vilagga-120329ml_68.jpg

A diósgyőri vár felújítása kapcsán is többen érdeklődtek arról, hogyan lesznek megtartva a szokásos rendezvények. A hivatalos megnyitón részt vett Miskolc polgármestere, Kriza Ákos, és Kassa főpolgármestere, Richard Rasi is. A diplomáciai kapcsolatok ápolásán túl, a rendezvény  lehetőséget nyújtott a két város együttműködésének elmélyítésére a 2013-as évre vonatkozóan, amikor Kassa Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Az ingyenesen látogatható rendezvényt 11 000 érdeklődő kereste fel. A Miskolc standon kb. 1500 kiadvány fogyott el a három nap alatt. A standhoz látogatók nagy része szívesen részt vett a Miskolc-nyereményjátékban. Közülük négyen kerültek kisorsolásra és nyertek értékes miskolci könyveket. 

barlangfurdo_110606_ja_4.jpg

A Vár a nagyvilág - Utazási Kiállítás és Vásár a győri plázában került megrendezésre. Az Észak-magyarországi régió standján a Miskolc pultjánál körülbelül négyszáz látogató fordult meg a két nap alatt. A XV. Veszprém Megyei Utazás Kiállításon a két nap alatt közel ezer látogató fordult meg a miskolci pultnál. A kiállítás ideje alatt óránként „Dottó kisvonat” indult a csarnok elől, mely városnézésre vitte az utasait. A gyerekek különböző foglakozásokon vehettek részt. 

Szombat délelőtt a város vezetősége köszöntötte a résztvevőket este pedig egy rövid ünnepség keretében ajándékot adtak át a tizenöt éve, minden évben megjelenő partnereiknek. A vasárnap délután csúcspontja a kiállításon résztvevők számára rendezett kvízjáték sorsolása volt ahol a nyereményeket a kiállítók biztosították. Miskolc exkluzív díszcsomagot ajánlott fel miskolci képes könyvekkel, reprezentációs ajándéktárgyakkal.

kocsonyafesztival-120225ml_21.jpg

Az öt turisztikai kiállításon Miskolcot kb. 7000 látogatónak ajánlották személyesen, 5000 MiskolcOn ingyenes turisztikai magazin, a miskolci szállások saját prospektusai közül 1200 db, turisztikai vonzerőink saját ismertetőiből 4600 db jutott el az érdeklődőkhöz, ebből csak a Barlangfürdő és Aquaterápia új kiadványa kb. 3100 db volt. A Miskolc-kvízjáték kapcsán 35 nyertes örülhetett értékes miskolci könyveknek. Az öt turisztikai desztinációban bővíthették a város szakmai kapcsolatait, közvetlenül felmérhették a célközönség elvárásait, igényeit.

kozepkoriforgatag_110813_vcs_20.jpg

A vonzerőt és a rendezvényeket tekintve a látogatók első helyen említették a Barlangfürdőt és a diósgyőri várat, ill. a Kocsonyafesztivált. Második helyen szerepel az avasi kilátó, a Deszkatemplom és az Operafesztivál, harmadik legismertebb látványosság az említések gyakorisága alapján az avasi református templom, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, ill. Lillafüred. A kulturális programok közül a Várfesztivál és a Fröccsfesztivál végzett a harmadik helyen.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!