Városinfó

Kiírták a tapolcai tervpályázatot

2012-05-01 21:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolctapolca fejlesztési elképzeléseit bemutató fórumon elhangzottaknak megfelelően a hétvégére megjelent a kiírása egy nyílt tervpályázatnak, amelyek tartalmazza a Strand-élményfürdő tervezését.

A pályázat célja olyan tervjavaslatok összegyűjtése, beépítési koncepció kidolgozása, amely előrevetíti a komplex és hosszútávú fejlesztés lehetőségét, figyelembe véve az ütemezhetőséget, megteremtve a helyi lakosok és az idelátogató turisták számára a ma hiányzó funkciókat és turisztikai attrakciókat.

Az új strandfürdő kialakítására az önkormányzat tulajdonában álló volt strandterület és gyermekfürdő területére várja a javaslatot a pályázóktól, méghozzá ütemezéssel. Az ütemezésnél figyelembe kell venni, hogy a régi strand jelenleg még vitatott tulajdoni helyzete csak a II. ütemben hasznosítható, így a gyerekstrand képezi a feladat I. ütemét – ahogy arról a fórumon is beszámoltak.

A fürdő kialakítása I. ütemben megvalósuló épületek, építmények a kiírás szerint egy bővíthető fogadóépület jegypénztárral, 2-3 db irodával, öltöző 3000 főre, bővíthető kialakítással, kiszolgáló helyiségek vizesblokkok, gépészet. Felnőtt medence élményelemekkel, melegvizes dögönyözővel, 50 m-es úszómedence. Gyermekmedence élményelemekkel, 1-2 családi csúszdaelemmel, kisgyermekpancsoló max. 2 éves korig élményelemekkel, sportpálya, strandröplabda pálya, Torino kapus futball, játszótér természetes anyagokból kialakítva, vizesblokkok, zuhanyzó, mosdó, WC, büfé részleg.
A II. ütemben, tehát csak későbbi fejlesztésként tartalmazza a kiírás a fogadóépület bővítését, étterem építését 100-150 fő befogadására, öltöző bővítését 2000 főre, kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkok, gépészetet, tavi fürdőt, termáltóval, lábakon álló fürdőházat a tavon (folyosón megközelíthető), szauna házakat, 1 központi épület +5 egységből álló, zárt folyosókon keresztül közelíthetők meg.
A pályaművek postára adásának határideje június 25., a pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása, a tervpályázat nyilvános bemutatása július 9-re van tervezve.
minap.hu 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-25 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!