Sport

Nincs gond a hitükkel

2012-04-27 18:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk-sajtotaj-120403ml_02.jpg

Mint azt már megszokhattuk, Szentes Lázár megbízott vezetőedző a mérkőzés előtti napon állt a sajtó rendelkezésére a soros összecsapással kapcsolatban. A szakmai igazgató a szombati, DVSC elleni mérkőzés előtt azt is elmondta, nem sokon múlott, hogy kézzel fogható közelségbe kerüljön az új edző érkezése.

Szentes Lázárt – aki a DVSC vezetőedzője volt 2002-2004 között – először a dvtk-sajtotaj-120403ml_18.jpgkapuskérdésről faggatták az újságírók. Mint ismert, Ivan Radoš hibája után szerezte meg a vezetést a Győr a legutóbbi bajnokin (2–0) az ETO Parkban, s nem ez volt a horvát hálóőr első bakija a szezonban. Azonban míg korábban inkább Veréb György döntött arról, ki álljon a kapuban, jelen pillanatban ez a vezetőedző kompetenciája.
– Meghallgatom, esetleg megkérdezem a kapusedzőt, de a felelősséget nem adom át, én döntök arról, ki álljon a kapuba – jelentette ki Szentes Lázár.A Debrecen elleni találkozó (szombat 17.30) kapcsán kiemelte, az aktuális állapot, a hozott „muníció” fog dönteni.

– 25 veretlen mérkőzéssel, Magyar kupa-döntősként, jó sorozatban és formában lévő ellenfél érkezik Miskolcra. Mi egy sikertelen időszak közepén vagyunk, vannak pozitívumok, de nem tehetünk terhet a játékosokra. Azokat az embereket kell megtalálnom, akik képesek elviselni, hogy a listavezető jön hozzánk. Erősíthet minket, hogy itthon játsszunk, és én is segíteni próbálok nekik abban, hogy képesek legyenek lélekben is megvívni ezt a csatát. Mentálisan is fel kell készülni, egyéni beszélgetések és csoporttréningek vannak, illetve pszichológus segítségét is igénybe vesszük, hogy átlendüljünk a holtponton. Rengeteg energiát fektetünk abba, hogy véget vessünk ennek a nehezebb időszaknak – mondta a szakember.Youssef Sekour és Gohér Gergő győri kiállítása miatt biztosan nem léphet pályára, a héten már a csapattal edzett viszont a korábban sérüléssel bajlódó Mohamadou Abdouraman és L’Imam Seydi, illetve Francisco Gallardo is. Szentes szerint elképzelhető, hogy őket tudják szombaton használni, míg Budovinszky Krisztiánnak derékbántalmai vannak.

A zsurnaliszták nem felejtették el azt a bizonyos hitelt sem, melyet az első ilyen alkalomkor említett Szentes Lázár.
– Fontos a hitel és a hit is. Mindkettőből maradt még. Aki a helyszínen tekintette meg a győri meccsünket, láthatta, a játékosoknak nincs gondja a hittel, mert akkor nem tudtak volna kettős emberhátrányban így játszani – hangsúlyozta.Edzőkérdésben egyelőre nincs előrelépés, ugyanakkor közel került Diósgyőrhöz az a bizonyos új szakvezető.

– Akkor lesz kézzelfoghatóbb a történet, ha megjelenik egy edző a mérkőzésünkön. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy akár már a Debrecen ellen itt legyen az illető, de nem jött össze. Bízunk benne, hogy már a jövő héten lesz konkrétum – zárta a szakmai vezető.

Soós P.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!