Városházi hírek

Továbbképezték a közterület-felügyelőket

2012-04-23 19:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozter_tovabbkepzes_120423_ja_7.jpg

Az április 15-től hatályos, új szabálysértési törvényről tartott tájékoztatót a közterület-felügyelőknek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa hétfőn délelőtt.

Új szabálysértési törvény lépett életbe április 15-ével, ami jelentősen átalakítja többek között a közterület-felügyelők munkáját is. Kovács László, a miskolci önkormányzat közterület-felügyelet és rendészeti osztályának vezetője azt mondja, a napi jogszabály alkalmazás teljesen megváltozott, amihez igazodniuk kell. Ezen jogszabályokat tanulják most, hogyan kell alkalmazni

Arról, hogy pontosan miként kell ezentúl végezni a munkájukat, milyen jogszabályi keretek közt és milyen bírság tételekkel Imregh István alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság gyorshajtás és bírság feldolgozó csoportjának vezetője tartott tájékoztatást az önkormányzat Petőfi utcai tanácstermében, amelyen Miskolc mellett nyolc település több, mint nyolcvan közterület-felügyelője vett részt.

Az alezredes elmondta, jelentősen megemelkedtek például a bírság tételek, közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértéséért 30 ezer forintos bírsági tétel 150 ezer forintra emelkedett, tehát ennyi a kiszabható maximum. A végrehajtási fokozatok egyszerűsödtek, egyetlen egy mód van arra, ha valaki nem fizeti be a bírságot, ez az elzárásra átváltoztatás, amelyet azonban ki lehet váltani közcélú munkával.

kozter_tovabbkepzes_120423_ja_5.jpg

Változott azon cselekmények köre, amelyeknél a közterület-felügyelők intézkednek, de jellemzően továbbra is a közlekedési szabályok megsértőivel szemben fognak fellépni, sok esetben már nem szabálysértési, hanem közigazgatási eljárást kell megindítaniuk a jövőben.
A délelőtt folyamán a közterület-felügyelők tájékoztatót hallgattak meg, majd délután a konkrét intézkedési módokat is végigvették.

H. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

 • 2012-04-27 11:15

  lényeglátó

  Amúgy tisztességes ember, nem vállalja, a másik cseszegetésével keresse a kenyerét!
 • 2012-04-27 11:14

  lényeglátó

  De ha 150ezer forintos,kuplungszerkezet van a rokkant autójába azt csuklás nélkül megbünteti, szakmailag nem köteles felismerni! Mért felejti el kitenni igazolványát? Neki a büntetés kiszabásán mérik teljesítményét!
 • 2012-04-24 11:34

  lényeglátó

  A fő bűnöző az autós, lépten nyomon megnyúzni! Helyben és elevenen!

Miskolc TV mai műsora

2020-09-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!