Bulvár

Mobil Weekend

2012-04-23 16:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Mobil Weekend három napos miskolci rendezvényén 8 csapat bizonyította be ismét, hogy nagyszerű mobil alkalmazások születhetnek már egy hosszú hétvége alatt is. A győzelmet egy intelligens turisztikai szolgáltatást kínáló, virtuális képeslapküldő alkalmazás a FotoFind szerezte meg.

A FotoFind csapata nyerte a Miskolci Mobil Weekend félmilliós fődíját, úgy, hogy a nyolc induló csapat közül hetet díjaztak a hétvégén lezajlott 72 órás alkalmazásfejlesztői versenyen. A verseny győztese – az 500.000 forintos fődíj nyertese - egy turisztikai célpontok népszerűsítésére alkalmas program lett, amellyel könnyen, gyorsan küldhetünk virtuális képeslapot ismerőseinknek, néhány kattintással oszthatjuk meg élményeket közösségi oldalakon, blogokon. A FotoFind 3 platformra készült el a hétvégén.

A hazai mobil alkalmazások fejlesztését, a mobilos közösség inkubációját célzó Mobil Weekend rendezvénysorozat első alkalommal szólította meg a vidéki egyetemista közösséget: a miskolci rendezvény 38 versenyzője április 20-22. között valósíthatta meg a legjobbnak ítélt mobilos ötleteket.
A házigazda Miskolci Egyetem és az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter újabb eseménnyel igazolta, hogy tehetséges fejlesztőket nem csak Budapesten lehet találni, versenyképes tudást, megfelelő szakmai képességeket nem csak a fővárosban szerezhetnek a legújabb technológiák iránt érdeklődő fiatalok.

Az így megszületett egyetemi rendezvény tervei mellé a Vodafone főtámogatóként tette le a voksát. A Mobil Weekenden megszokott támogatók mellett a már nemzetközi szinten is sikeres hazai startupok - a Prezi, a LogMeIn, a Ustream - előadói saját tapasztalataikat adták át első kézből a fiatal innovátoroknak. A fejlesztés mellett, a verseny pénteki napján szakmai workshop sorozaton ismerhették meg az érdeklődők a legújabb mobilos trendeket. 

A Mobil Weekend első vidéki versenyére Miskolcról, Egerből, Debrecenből, Kazincbarcikáról és Budapestről érkezett versenyzők és ötletgazdák péntek reggel kezdték meg a Facebookon kiválasztott ötletek megvalósítását, és vasárnap délutánra minden csapat gyakorlatilag már több platformon is futó, kész alkalmazásokat mutatott be a szakmai zsűrinek.

A mintegy 1 millió forint összdíjazású verseny végén több kategóriában (legjobb design, grafika, ötlet) is értékes díjakat osztottak a szervezők. A verseny főtámogatója, a Vodafone a CampusDuck csapat munkáját ítélte a legjobbnak, akik a mobilkommunikációs cég kiemelt célcsoportja: a diákok számára fejlesztettek egy csoportos üzenetküldő rendszert. Az alkalmazás segítségével a diákszervezetek a korábbinál jóval egyszerűbben juttathatják el az aktuális információkat széles körű tagságuknak. A Vodafone különleges lehetőséggel díjazta a CampusDuck munkáját. „Mivel a fiatal fejlesztőknek a legnagyobb segítség a való üzleti életben való boldogulás támogatása, a jó referenciák, ezért az általunk kiválasztott csapat a „Vodafone Fiatal Fejlesztők Díjával”azt a lehetőséget kapja meg, hogy a Vodafone szűk alkalmazás fejlesztői körébe bekerül, ezáltal a jövőben rendszeresen alkalma nyílik a cég által kezdeményezett fejlesztői munkák elnyerésére. Az újonnan kifejlesztett nyertes, és a Vodafone által különdíjban részesített CampusDuck alkalmazást ezen túl örömmel tesszük közzé saját, live! 24/7 okostelefon portálunkon is.,” – emelte ki Podhorányi László, a Vodafone ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese.  

A vidéki verseny főszervezője, Tajthy Krisztina, az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter vezetője szerint „az egyedi ötletek támogatásával olyan érték született, amely jól prezentálja a hazai kreativitást és a vidéki egyetemeken is megszerezhető, nemzetközi szinten is versenyképes fejlesztői tudást. Nagy örömmel vettük, hogy az egyetem vezetése ennyire fontosnak érezte a verseny támogatását, és minden segítséget megadott a Mobil Weekend sikeres megrendezéséhez.”

Turcsán Tamás a verseny egyik alapítója kiemelte, hogy a versenyen kiderült, hogy a tehetséges fiatalokat nem csak Budapesten kell keresni, Miskolc bebizonyította, hogy nagyszerű eredményeket adó versenyt vidéken is lehet rendezni. 

Eredmények

Fődíj: FotoFind – a mobil képeslap
A PhotoFind alkalmazás egy komplex turisztikai információs rendszer prototípusa, amely egy olyan hotspot hálózat felépítését célozza, ahol a hozzáférési pontok turisztikailag jelentős helyszínekre kerülnek, és ezeken a pontokon a turisták különféle aktivitásokért krediteket gyűjthetnek, amelyeket aztán pl. szabad internetezésre fordíthatnak.

A hotspothoz kapcsolódó tartalmakból a látogató egyrészt megismerheti a helyet, ahol jár, másrészt az elemekből építkezve az app segítségével könnyen készíthet látványos elektronikus képeslapot vagy közösségi média posztot, később, értéknövelt szolgáltatásként valódi, papír képeslapot, utazási naplót és fotókönyvet is rendelhetünk.

A legjobb ötlet : To the Rescue – Pánikgomb a mobilon
A bajbajutottakon segítő alkalmazás itthon és külföldön egy gombnyomásnyira csökkenti a központi segélyhívókat, illetve az utazók számára akár az illetékes nagykövetséget. A nagy piros gomb mellett egy kisebb narancssárgával a barátainkat ismerőseinket értesíthetjük, szerelmi csalódás, gumidefekt vagy elrontott vizsgaeredmény esetén.
 
A legjobb marketing : CoDrinking
Az applikáció mobilizálja a szórakozó helyek, az ital márkák és a vendégek kapcsolatát. Felhasználóink könnyen nyomon követhetik szórakozási és italfogyasztási szokásaikat, játszhatnak, versenyezhetnek és nyerhetnek.
 
A legjobb kód : Talált tárgyak – Lost and Find
A talált tárgyak lelhetnek gazdájukra az új alkalmazás segítségével. A megtalálók közösségi oldala jutalmazza az elvesztett tárgyak fellelőit, elveszett esernyők, kutyák-macskák kerülhetnek vissza szomorú tulajdonosaikhoz.
 
„Design” díj : Mobil Kaparós sorsjegy – Scratch it!
A Mobil Weekend egyik leginnovatívabb megoldása a mobilos kaparós-sorsjegy alkalmazás, amely a hagyományos sorsjegy funkciókat kereskedelemi és marketing célokkal egyesíti. A közösségi vásárlás, a kuponos oldalak új típusú kiegészítője lehet.

Különdíjak
„Vodafone Fiatal Fejlesztők” – a Vodafone különdíját – A CampusDuck csapata nyerte el.
A CampusDuck egy olyan VIP Csoportos üzenetküldő rendszer, amit “hivatalos” egyetemi diákszervezetek használhatnak, hogy egyszerűen tudják értesíteni tagjaikat az őket leginkább érdeklő, aktuális információkról. 

A közönség szerint a legnépszerűbb ötlet, a Facebook szavazás alapján, CapTour lett. 
A Captour egy közösségi utazás és kirándulás élménymegosztó program, amely segítségével megtekinthetjük a mások által bejárt útvonalakat, megoszthatjuk saját élményeinket. 
A Maradj Miskolcon Alapítvány különdíjait a Miskolci Egyetemről nevezett diákok kapták.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-11-27 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!