Bulvár

Újabb ózdi uzsorás előzetesben – videóval!

2012-04-13 15:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy sikeres rendőrségi akciót követően újabb ózdi uzsorás kezén kattant a bilincs, így tizenhatra nőtt azon elkövetők száma, akiket a bíróság ózd térségéből előzetes letartóztatásba helyezett uzsorabűncselekmények miatt.

Az elfogás jól illeszkedik az Ózdi Rendőrkapitányság azon erőfeszítésébe, amelyeket hónapok óta folytat az uzsora bűncselekmények visszaszorítására.
Az eddigi akciók eredményeként a kapitányság 29 gyanúsítottal szemben indított eljárást uzsora és más bűncselekmények elkövetése miatt. Az ügyekben több mint 200 sértett érintett, akik megszabadulhattak az uzsora-spirál feszítő szorításából.

A legújabb sikeres akcióban az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztályának munkatársai újabb uzsorást lepleztek le Ózd belvárosában. Az elfogott 57 éves férfinál a rendőrök több mit egy millió forint készpénzt, és arany ékszereket találtak, amelyeket a hatóság lefoglalt.
A bűnügyi őrizetbe vett gyanúsított a nyomozás eddigi adatai alapján uzsorakölcsönök folyósításából és behajtásából tartotta fenn magát és családját. A sértetteknek általában 20-40 ezer forint körüli összegeket „folyósított” amelyekre 50-70 százalék közötti kamatot kért.

Volt olyan, aki öt éve kért kölcsön a gyanúsítottól 40.000 forintot, az eltelt évek alatt pedig már több mint három millió forintot fizetett ki az uzsorásnak. Több érintett az uzsorás boltjában volt kénytelen hitelbe vásárolni a normál piaci árakhoz képest négyszeres áron. Így akadt olyan, aki a havi rendszeres jövedelmét a hitel törlesztésére fordította, s mivel nem maradt egy fillérje sem, és más boltban nem tudott vásárolni, újabb hitelhez kellett folyamodnia. Az elkövető több fizetési hajlandóságot nem mutató „ügyfelét” is veréssel fenyegette meg.

Uzsorás ügy gyanúsítottját fogták el Ózdon

A nyomozás során idáig beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján az ügynek eddig 11 sértettje van. Az Ózdi Rendőrkapitányság az 57 éves férfival szemben uzsorabűncselekmény, zsarolás bűntett és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indított eljárást. A hatóság egyben előterjesztést tett a tettes előzetes letartóztatására, amit a bíróság április 13-án elrendelt.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-04-15 16:21

    lényeglátó

    Az állam nem tűri a konkurenciát! 42 % THM csak neki engedhető meg!

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!