Kultúra

Gyerekek versillusztrációiból nyílt kiállítás

2012-04-11 18:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mese-rajzpalyazat-120411ml_08.jpg

Lezárult a Volt egyszer egy Mesebolt című versillusztrációs pályázat, melyet óvodásoknak és az általános iskolák elsős és másodikos tanulói számára hirdetett meg a megyei könyvtár gyermekkönyvtára. A legjobb rajzokat, festményeket április 11-én, a költészet napján díjazták, sőt egy kiállításon az érdeklődők meg is tekinthetik őket.

Idén pályázni Gazdag Erzsi ifjúsági író, költő egy szabadon választott versének illusztrálásával lehetett. Mint Miklós Katalin, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője elmondta, a nagy hagyományokra visszatekintő versillusztrációs pályázat aktualitását ez évben az adta, hogy idén ünnepeljük Gazdag Erzsi születésének századik évfordulóját.

– Ennek apropóján az általános iskolások mellett óvodások rajzait is vártuk ebben az évben, ugyanakkor természetesen a költészet napjáról sem feledkeztünk meg, ezért a díjátadót és a kiállítás megnyitóját erre a napra tettük – mondta.

Több mint ötszáz rajz, festmény és különböző technikával készült kép érkezett be. Mint Bokrosné Stramszky Piroska megbízott igazgatótól hallhattuk, nagy örömmel tapasztalják, hogy évről évre egyre gyarapodik a pályázó gyerekek száma, idén már megyén kívülről, Budapestről és Berettyóújfaluból is érkeztek rajzok.

mese-rajzpalyazat-120411ml_14.jpg

– Úgy gondolom, hogy lehetőséget kell teremteni a fiatalok számára arra, hogy iskolán kívül is megmutathassák tehetségüket. Bízom benne, hogy a jövőben is tudunk majd ilyen pályázatokat kiírni – mondta.

A beérkezett pályázatok értékelésében és a díjak kiosztásában a polgármesteri hivatalt Kovács Zsolt képviselte, aki a kiállítás megnyitóján elmondta, nehéz volt kiválasztani a legjobb pályaműveket, hiszen rengeteg jó munkát küldtek be a gyerekek. Egyúttal további rajzok készítésére ösztönözte a fiatalokat.

Az értékelésben külön díjazták az óvodásokat és az általános iskolásokat. Könyvjutalomban az első három helyezett részesült, a többiek – a különdíjasokkal együtt – oklevelet kaptak. A kiállítás április végéig tekinthető meg a megyei könyvtár első emeletén.A Volt egyszer egy Mesebolt című versillusztrációs pályázat végeredménye:

Óvodások:
1. Takács Fanni, Csipp-Csupp Csodák Magánóvoda, Budapest
2. Koncz Boglárka, Szeder úti tagóvoda
3. Földi Hanna, Pitypang Óvoda


Általános iskolások:

1. Gulyás Krisztián, Nyitott Ajtók Baptista Általános Iskola
2. Galamb Edit és Szamkó Edit Vivien, Nyitott Ajtók Baptista Általános Iskola
3. Molnár Norbert, Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Berettyóújfalu

Kujan I.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-03-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!