Közélet

A szocialisták a zárt ülésről

2012-03-22 15:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a közgyűlés közben a grémium zárt ülésén történtekről a szocialista frakció képviselői.

Földesi Norbert, az MSZP-frakció vezetője azzal kezdte, hogy komoly téma nélküli közgyűlésnek tűnt a mai, ám az utolsó napokban olyan sürgősségi indítványok érkeztek, amelyek azt bizonyítják, hogy továbbra is az utolsó pillanatban nyújtja be a fajsúlyos előterjesztéseket a városvezetés. Elmondta: a zárt ülésen hitelfelvételről döntött a képviselő-testület, pedig a Fidesz-KDNP azzal nyert választást, hogy hitel nélkül akarja a várost irányítani. Az előző városvezetést pedig azzal ostorozták, hogy működéshez vettek fel korábban hitelt, miközben most az hangzott el indoklásként, hogy nem lehet hitel nélkül fejleszteni.

A frakcióvezető azonban azt találja példátlannak, hogy ezzel kapcsolatban zárt ülésen, titkos anyagot fogadtak el. Külön felhívták a figyelmüket arra, hogy bűncselekményt követnek el, ha a részletekről beszélnek. A miskolciak pedig nem tudhatják meg, hogy a közvagyonból mely épületeket ajánlották fel fedezetként, mert ez a része is titkos az anyagnak, üzleti érdekekre hivatkozva.

Fedor Vilmos szocialista képviselő arról szólt, hogy ilyentájt a közgyűlésen az Operafesztiválról szoktak beszélni, most azonban semmi információ nincs erről. Viszont szerda este kapták kézhez azt a sürgősségi előterjesztést, amely arról szól, hogy Borkuti Lászlót, a városi könyvtár vezetőjét felmentik. A képviselő szerint erről a közgyűlést megelőző estén sem az érintett, sem a kulturális osztály vezetője, sem az alpolgármester nem tudott. Fedor Vilmos szerint egy városvezetésnek szíve-joga, hogy eldöntse, kivel akar együtt dolgozni, de ez a fajta eljárás eddig nem volt szokásban Miskolcon.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!