Sport

Új amerikaifoci-csapata lesz Miskolcnak

2012-03-16 09:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Renegátok (Renegades) néven, a Nyíregyháza Tigers második együttese jogán indul a Divízió II-ben Miskolc új amerikaifutball-csapata. A gárda nagy részét a Miskolc Steelersből korábban kivált játékosok alkotják.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nyári holtidény alatt a Miskolc Steelerstől a vezetőedző mellett a keret nagy része távozott.

Az Acélcsapatból kivált játékosok új csapatot alakítanak, és jelen állás szerint a másodosztályban indulnak Renegátok néven, a Nyíregyháza Tigers II. jogán.
– Jó kapcsolatot ápolunk a szabolcsi klubbal, így jöhetett létre a fúzió. 30-35 focista alkotja a keretet, ebből 26-28 egykori Steelers-játékos. A nyíregyháziak egy-két sportoló „kölcsönadásával” segítenének, ha szükség lesz rá – tudtuk meg Huszár Gábortól, az egyik csapattagtól. – Itt szeretnénk megjegyezni, hogy egész évben szeretettel várjuk csapatunkba a sportolni vágyó fiatalokat – tette hozzá.

Az együttes vezetőedzője a Miskolc Steelers-szel a gárda első Divízió I-es idényében a playoffig jutó Phillip Hilderbrand lesz. Akkor éppen a Nyíregyháza búcsúztatta a borsodiakat a rájátszásból (36-18). A klub a holtidényben köszönt el anyagi és szakmai okok miatt az év elején szerződtetett amerikai egyesült államokbeli edzőtől, ezt követően távoztak a játékosok is.

A Miskolc Steelers és a Renegátok mellett a Miskolci Egyetemen is szervezett keretek közt űzik az amerikaifocit, így három „tojáslabdás” csapata lesz a városnak.

Jelen állás szerint tehát nem maradnak mérkőzések nélkül a sportág borsodi szerelmesei, ugyanis a Renegátok Miskolcon tartják hazai mérkőzéseiket.


Mérkőzés-időpontok:
március 31. 15.00
április 14. 15.00
május 6. 15.00

Helyszín: Miskolc, Sütő utcai sporttelep (volt Holcim pálya)

Soós P.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-03-20 12:05

    Mery

    Nagyon sajnálom ,hogy szétszakadt a csapat kár hisz a gyözelemmel megismerték a csapatot.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!