Közélet

Jótékonyság böjt idején is

2012-03-09 15:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE krumpli-adomany-120309ml_09.jpg

A krízis program következő állomásaként 350 zsák krumplit osztottak szét a rászorulók között a Városgazda telephelyén pénteken délelőtt. A Magyar Katolikus Karitász, a Miskolc városi önkormányzat és a Családsegítő Központ együttműködéseként létrejött adományozás a böjt idején is segítséget nyújt azoknak, akiknek nem jut.

Árvai Ferenc atya, egri egyházmegyei karitászigazgató a Katolikus Karitász hivatalos segélyszervezet múltjáról beszélt az adományátadás előtt. Elmondta, a szervezet 2 ezer éves múltra tekint vissza, hazánkban pedig 80 éve alakult meg a katolikus egyház szervezete.

– A gazdasági világválság is hozzájárult, hogy Magyarországon megalakult a segélyszervezet, most is hasonlóan nehéz a mindennapi élet, így most is különösen fontos az odafigyelés, a segítségnyújtás, ami a katolikus egyház egyik alapeszménye – hangsúlyozta. A karitász több jótékonysági akciót szervezett már a krízis program keretein belül, a burgonyaosztás is ennek részeként valósult meg az önkormányzattal és a családsegítőkkel együttműködve. Ezer családnak nyújtanak segítséget a böjt idején, Miskolc mellett Felsőzsolcán, Ónodon, Szendrőládon és Egerben is.

Palánki Ferenc egri segédpüspök, a Magyar Katolikus Karitász miskolci vezetője, a helyi csoport alapítója kiemelte, hogy felhívást intéztek a hívekhez, hogy március 11–18. között tartós élelmiszerrel segítsenek a rászorulókon.

Az adomány átadásakor Kiss Gábor alpolgármester is részt vett, aki elmondta fontos, hogy ilyen nehéz gazdasági, szociális és foglalkoztatási helyzetben segítséget nyújtsanak.

krumpli-adomany-120309ml_01.jpg

– Jelentős eredményeket érthetünk egy ilyen nagy városban, mint Miskolc, csak összefogással tudunk elérni. Célunk, hogy mindenkit munkához juttassunk, fontos, hogy mindenki a saját jövedelméből tudja fenntartani magát, de erre nincs most lehetőség, ezért segítenünk kell azokon, akik rászorulnak. Éppen ma kezdődtek meg a tárgyalások, hogy Miskolcon is létrejöhessen egy karitászközpont. Ez mindenki érdeke – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az összefogásban a Miskolci Családsegítő Központ is részt vett. Földessy Judit igazgató örömét fejezte ki, hogy jól működő kapcsolatot ápolnak a karitásszal. Reméli, a jelenlegi adományozáson kívül még sok alkalommal foghatnak össze, hiszen a céljuk egy.

A téli időszakban több alkalommal is támogatta a rászorulókat a Családsegítő Központ és az önkormányzat. Tűzifával, tartósélelmiszerrel is hozzájárultak a zord időszak átvészeléséhez, ezúttal pedig a burgonyaosztás volt soron.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-03-10 06:21

    lényeglátó

    Így van ez, bérházba nem kell fát lopni, krumplit meg nem lehet! Túl messzire kéne menni!

Miskolc TV mai műsora

2017-09-21 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!