Városinfó

Folytatódik a közmunkaprogram

2012-03-05 15:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozmunkasok-120305ml_11.jpg

Miskolcon folytatódik a közmunkaprogram. Az idei esztendő első negyedévében összesen 400 főt foglalkoztat a Miskolci Városgazda Kft, közülük 300-an már munkába is álltak. Áprilistól újabb program indul majd, ez további 800 embernek biztosít munkát, így megélhetést Miskolcon.

Megkezdődött a belváros rendbetétele Miskolcon. A közfoglalkoztatás keretében dolgozók most a téli szóróanyagot takarítják el az utakról. Az idei közmunkaprogram februárban indult. Azóta a Városgazda Kft. első körben 150, március 1-jétől pedig újabb 150 fő foglalkoztatását kezdte meg. A pályázat részeként áprilisban további 100 embert vesz fel az önkormányzati cég 6 hónapos, napi 8 órás munkát ajánlva nekik.

A programban résztvevő 400 közfoglalkoztatott városüzemeltetési, köztisztasági és parkfenntartási feladatokat lát majd el. De nemcsak ők kapnak munkát a projekt részeként Miskolcon. Jövő hónapban ugyanis indul a Start munkaprogram, ami újabb 800 embernek ad munkalehetőséget a borsodi megyeszékhelyen.

kozmunkasok-120305ml_05.jpg

– Még intenzívebb munkafelvétellel fog ez járni a cégnél, különféle területeket jelöltünk meg, hogy mire várunk munkatársakat. Kátyúzási munkákról van itt szó, a mezőgazdasági utak javításáról, az illegális szemét elszállításáról, illetve gallyazási munkákról – mondta el érdeklődésünkre Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda Kft. Ügyvezető igazgatója.

A Start munkaprogramban alkalmazott dolgozókat 9 hónapig foglalkoztatja majd a Városgazda, napi 8 órában. Mint Perecsenyi Attilától megtudtuk: ha a 6 hónapos közfoglalkoztatási program befejeződik, ismét benyújtja pályázatát a város a közmunkaprogramra.

Nagy E.
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!