Kultúra

Versenyek sora a koncertek előtt (képgalériákkal!)

2012-02-25 16:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonyafesztival-120225ml_29.jpg

A tizenkettedik Kocsonyafesztivál péntek délutáni megnyitója óta a tömeg általános jelenség a belvárosban. Az időjárás nem csupán este kedvezett a koncertezőknek, hanem a hétvége első napján is, hiszen szinte tavaszi hangulatban lehet fesztiválozni, egész hétvégén.

Már az első este magasra tette a lécet, hiszen a The Carbonfools és a Belga is megtöltötte a belvárost. Előbbi a Szinva terasznál táncoltatta meg a koncertezni vágyókat, míg utóbbi az idei új, központi helyszínen, a Centrum mellett felállított színpadon tartotta sikerrel ébren az éjszakázókat.Egy szabad négyzetcentiméter sem akadt pénteken este a Pátria köztől a Centrumig. A napszak pedig szombat délutánra változott, a tömeg viszont maradt.

kocsonyafesztival-120225ml_21.jpg

A forralt borból ugyan kevesebb fogyott az enyhe, tavaszias időben, de látványkocsonyával és számos programmal várták a miskolciakat és a három napig nálunk vendégeskedőket.Koncertek, versenyek, kiállítások, filmnapok

A koncertek, és a gasztronómia mellett a hagyományokhoz híven számos színes, érdekes program várta az érdeklődőket szombaton. Idén is megrendezték a Látványkocsonya versenyt és kiállítást. Mint az ismert, ez az a hely, ahol nem csak az íz, de a forma, a kreativitás is számít a kocsonyák elkészítésében, a kiállítás a fesztivál végéig megtekinthető.

pincerfutoverseny-120225ml_01.jpg

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradt el a pincérfutóverseny, melyet először 2010-ben rendeztek meg. A fesztivál második napján megrendezett megmérettetésen a miskolci vendéglátós társadalom tagjai vehettek részt A résztvevő pincéreknek nem volt más feladata, mint egy kijelölt távot lefutni pincér munkaruhában, felszolgálókendővel és egy tálcával a kezükben . A feladatot tovább nehezítette, hogy a tálcán egy bögrében forralt bort kellett egyensúlyozni, mindenkinek ugyanakkora mennyiséget. A gyorsaság mellett az ügyesség is fontos volt, hiszen a bögre tartalmát célba érve lemérték a versenybírók, és minden hiányzó centilitert átváltottak másodpercre, és hozzáadták a mért időhöz.Mint arról már beszámoltunk Románia a díszvendége az idei Kocsonyafesztiválnak. Ennek apropóján tartanak román filmnapokat a Művészetek Háza mozitermeiben, a Szinva teraszon a román kézművességgel és gasztronómiával ismerkedhetünk, a bukaresti Román Néprajzi Múzeum programján, a Széchenyi utcai Libri könyvesboltban pedig magyar nyelvre lefordított román könyvekkel ismerkedhetünk.

Roman Tolici festő Nobody címet viselő hiperrealista tárlata is a díszvendégség kapcsán nyílt meg szombaton koradélután a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítási épületében. Roman Toloci 1974-ben született Ghetlovaban (Szovjetunió). 1998-ban elvégezte a bukaresti Nemzeti Művészeti Egyetemet, jelenleg e városban él és alkot. Romániai helyszínek mellett műveiből nyílt már tárlat korábban Stuttgartban, Dorstenben és Berlinben is.


csirkelabevo-verseny-120225ml_17.jpg

A Centrumnál a gyomrukat nagyon szeretőkre fókuszáltak, hiszen csirkeláb-evő versenyt rendeztek. Az asztalon egy tucat tál csirkeláb, körülötte pedig a kiéhezett versenyzők, akik alig várták, hogy a rajt kűrt megszólaljon.Mindeközben a Szinva teraszon megmutatta az idei díszvendég, Románia a kulináris büszkeségeit, koncertezett a Számadó zenekar és számos kutya és gazdája várakozott izgalommal. Megrendezték ugyanis a hagyományosnak tekinthető Kocsonyális eb trendet, hogy megtalálják a 2012-es Kocsonyafeszitvál legszebb és természetesen legtrendibb kutyáját.

ebtrend-kutyaverseny-120225ml_14.jpg

A zsűri mindent szemügyre vett. Kölyök és felnőtt kategóriákban lehetett nevezni a kutyákat, s a döntőbírákat befolyásolta a kutya alkata, mozgása, ruhája is. Ezt követően pedig az érdeklődők előtt megmutatta magát minden négylábú, egy divatshow keretében.Az egész napos programok számos helyszínen várják a fesztiválozókat. Filmekkel, kiállításokkal, előadásokkal és mindennel, ami csak érdeklődésre tarthat számot. Este pedig újra neves zenekarok csapnak a húrok közé, és a hold fénye mellett újra a zene és a tánc veszi át a főszerepet.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L., Juhári A.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!