Városinfó

Idén nem számolnak ingatlan-értékesítéssel

2012-02-22 12:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ingatlan_miskolc_110725_ja_3.jpg

Soós Attila, a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság elnöke a költségvetés egyik lehetséges tartalékaként említette a város forgalomképes ingatlanvagyonát, hangsúlyozva, hogy 2012-ben nem számolnak ebből származó bevételekkel.

– Rendkívül vegyes összetételű ingatlanvagyona van a városnak, s egyáltalán nem biztos, hogy jelen állapotában jól hasznosítható – hangoztatta Soós Attila. – Ezzel egyáltalán nem a szakembereket minősítem, de tényleg nagyon sokféle típusú ingatlanunk van – bezárt iskolától kezdve, bezárt irodaházon át töredék, elfekvő ingatlanokig. A korábbi években, amikor a piac ezt lehetővé tette volna, sajnos nem történt meg az ingatlan-portfólió tisztítása, ezért kell most küzdeni azokkal az ingatlanokkal, amelyek magas költséget jelentenek a városnak. Nem tudom például hasznos-e – a működtetés, fenntartás költségeit tekintve – amikor egy-egy társasházban 2-3 lakással rendelkezik az önkormányzat, amikre adott esetben vevők is lennének – tette hozzá az elnök.

Soós Attila szerint mindenképpen célszerű lenne – tudomása szerint dolgozik is ezen a MIK – ha a jelenlegi „töredékes, elfekvő, szanaszét” állapotot felszámolva, egységes tervezés alapján történne az ingatlanok hasznosítása, kezelése, fenntartása. – Döntsük el tartósan, mi az, amit meg akarunk tartani – és érdemes is megtartani – emelte ki az elnök. – Véleményem szerint ugyanis van egy olyan forgalomképes része a városi ingatlanvagyonnak, amelyet illetően mindenképpen el kellene gondolkodni: megéri-e fizetni a fenntartás költségeit, vagy esetleg hasznosabb lenne az értékesítés, amely bevételt hozna – nyilatkozta Soós Attila, azt is elmondva, hogy mindez csupán a jövő elképzelései között szerepelhet. Jelenleg nincs túl jó állapotban az ingatlanpiac, nem lenne szerencsés most áruba bocsátani bármiféle ingatlant, az idei költségvetésben nem is számolnak ilyen típusú bevételekkel. 

Sz. S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-02-23 08:30

    lényeglátó

    Lillafüred volt kaszárnya! Hány éve nem jut semmi eszükbe? Szoc. otthon túrista, szállás, TBC utókezelő bármi, de szétrohadni hagyni?

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!