Városházi hírek

Nyilvános a városi adósok listája

2012-02-20 13:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE varoshaza-110829ml6.jpg

A miskolci önkormányzat hétfőn nyilvánosságra hozta ki mennyi helyi adóval tartozik. A miskolc.hu-n elérhető listán 711 cég és magánszemély szerepel.

Január 1-jétől ezer forint adóhátralékkal is felkerülhet az önkormányzat honlapjára, aki 10 napot késik adókötelezettségeivel.
 
–A törvény  kibővíti azt a kört, amikor az adóhatóság az adótitkot nyilvánosságra hozhatja. Az adózás rendjéről szóló törvény  január 1-jétől hatályos új rendelkezése így szól: az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a tízezer – magánszemélyek esetében az ezer – forintot elérő adótartozással rendelkező adózó nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő 10. nap nulla órától a helyben szokásos módon közzéteheti - ismertette a jogi hátteret Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hviatal szóvivője.

– A lista első alkalommal történő megjelentetése előtt a hivatal az érintetteket tájékoztatta. A hátrányos következményekkel járó közzététel elkerülhető lett volna a tartozás haladéktalan rendezésével, illetve - átmeneti fizetési nehézség esetén - egy előtörlesztés teljesítése mellett benyújtott és adózó javára pozitívan elbírált fizetési könnyítési (részletfizetésre vagy halasztásra irányuló) kérelemmel. A lista a miskolc.hu- n megtalálható - zárta a tájékoztatást Dobos Tímea.

Itt olvasható a lista

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!