Városinfó

Diósgyőrben is lecsaptak az ellenőrök

2012-02-01 20:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diosgyor_ellenorzes_120201_ja_27.jpg

Rendőrökre is szükség volt szerda délután Diósgyőrben, ahol ismét ellenőrzést tartottak az önkormányzat szakemberei, a társszervekkel közösen. Ezúttal is találtak szabálysértőket, áramtolvajokat, sőt, egy szökésben lévő fiatalkorú is horogra akadt.

Nem pihennek a közterület-felügyelők. Szerdán kora délután ismét átfogó ellenőrzést végeztek Miskolcon, ezúttal Diósgyőrben. Most azonban nem teljes lépcsőházakat „fésültek át”, hanem a korábbi problémák, és a lakossági bejelentések alapján, adott címekre vonultak. A cél most a Kuruc, Árpád és Stadion utcák voltak.

Az indulás ennek ellenére a szokott mederben indult, Kovács László Csaba, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője igazította el a közterület-felügyelőket, akik az ÉMÁSZ, a MIVÍZ és a MIHŐ szakembereivel indultak el közösen az ellenőrzésekre a rendőrség munkatársainak támogatásával.

diosgyor_ellenorzes_120201_ja.jpg

Novák Józsefné
, a Váralja Lakásszövetkezet elnöke azt mondja, ők kezdeményezték, hogy fokozottabb ellenőrzést tartsanak itt is, mivel évek óta küzdenek azért, hogy történjen valami. Most úgy érzik, a jelenlegi városvezetés tenni akar azért, hogy javuljon a helyzet. Nagyon sok gondjuk akadt olyan lakókkal, akik eláztatták az alattuk élőket, most kiderült, jelentős tartozásuk van, így kizárták, illetve korlátozták a meleg- és hidegvíz-szolgáltatást az ingatlanban.

A társasház számára a közüzemi díjtartozások mellett értelemszerűen nagyobb gond, hogy a közösségnek is tartoznak a nem fizetők.

diosgyor_ellenorzes_120201_ja_28.jpg

A nagy tartozásoknál elindítják a jogi procedúrát, feljelentést tesznek a hatósági osztálynál és az ÁNTSZ-nél az együttélési rendelet be nem tartása, illetve a csótányok és piszok miatt, de a problémát nem tudják egyedül megoldani, ezért is kértek segítséget. Most úgy látják, elindult valami, megmozdult Miskolcon egy kedvezőbb folyamat, nem csak az Avason, hanem Diósgyőrben is.

Novák Józsefné véleményét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ellenőrzött címeken olyan lakásokkal is találkozunk, amelyet a rendőrség ürített ki a közelmúltban, és olyannal is, amiből a lakók önként költöztek ki. Mint a szomszédok elmondják, nagyon sok gond volt a családokkal, akik tudomásuk szerint a „fészekrakó” csalók körébe tartoztak. Hangoskodtak, szemeteltek, a lakást teljesen lelakták, az egyikből még a kádat is kiszedték és a WC-t eldugították, majd ezek után a lakásban gyűjtötték az ürüléket! Az egyik címen senkit nem talált otthon az ellenőrző csapat, ám egy órával később hazaértek a lakók, ide a rendőrök tértek vissza, és ürítették ki a lakást, kiköltöztetve a családot.Az ellenőrzés a Stadion utcán zárult, ahol rendőri segítséget is kaptak a szakemberek. Mint kiderült, sokkal többen tartózkodtak életvitelszerűen a lakásban, mint ahányan be voltak jelentve, így a közteresek feljelentéssel élnek a hatósági osztály felé. Egy olyan fiatalkorú lány is tartózkodott a lakásban, akit az egyik gyermekvédelmi intézetből történt szökése miatt kerestek – mint elmondta, a család egyik szintén fiatalkorú férfi tagjával él itt élettársi kapcsolatban –, így őt a rendőrök előbb az őrsre szállították, majd onnan vissza az intézménybe. Az is gyorsan kiderült, hogy a lakás villanyóráját még tavaly lekötötték a tetemes tartozás miatt, ám a családfő saját állítása szerint visszakötötte azt. Az alig egy év alatt olyan mennyiségű villanyáramot fogyasztottak illegálisan, ami gyors fejszámolás szerint is félmillió forint fölötti összegre rúg, persze ez nem is csoda, ugyanis a lakásban hősugárzóval fűtöttek, mivel a gázszolgáltatásról már szintén jó ideje lekapcsolták az ingatlant. Most a villanyt is újra lekötötték, és az ÉMÁSZ szakemberei ezzel kapcsolatban is eljárást kezdeményeztek.

diosgyor_ellenorzes_120201_ja_41.jpg

A nap eredménye ezúttal is több eljárás kezdeményezése volt, ahol pedig nem találták otthon a lakókat, oda folyamatosan visszatérnek, amíg nem sikerül az ellenőrzés. Az összehangolt akciók pedig tovább folytatódnak a város számos pontján.

H. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-11 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!